Producătorul de pavele și borduri Symmetrica deschide o nouă fabrică în România

Producătorul de pavele și borduri Symmetrica deschide o nouă fabrică în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2021

Producătorul de pavele și borduri Symmetrica a deschis o nouă unitate de producție în județul Arad, la Zimandu Nou, în urma unei investiții de peste 6 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania estimează o creștere cu 15% a afacerilor în acest an, de la 162 milioane de lei în 2020.

Tranzacție: Skylotec cumpără afacerea din România a Climbing Technology, cel mai mare producător de carabiniere pentru alpinism din Europa CITEȘTE ȘI Tranzacție: Skylotec cumpără afacerea din România a Climbing Technology, cel mai mare producător de carabiniere pentru alpinism din Europa

Odată cu noua fabrică, Symmetrica ajunge la un total de șapte fabrici în toată țara, scrie News.ro.

Fabrica Symmetrica din Arad va produce pavele, borduri, elemente de grădină și rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri pătrați zilnic, asigurând o creștere cu 15% a întregii producții la nivelul companiei.

Noua unitate de producție este amplasată pe un teren de 40.000 de metri pătrați, dispunând de o hală de producție cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați.

„Extinderea cu unități de producție în zone strategice care să deservească întreaga piață din România a fost parte din filosofia noastra încă de la înființare. Astfel, investiția realizată în județul Arad a venit ca un pas firesc nu doar în întărirea poziției Symmetrica, ci și în contextul cererii în creștere pe piața din regiune. Producția efectivă în noua fabrică din județul Arad a început în primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precădere zona de Sud-Vest a țării”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

FOTO Grupul Auchan deschide la Brașov primul său hotel. Brandul românesc ales să îl opereze ar putea gestiona și hotelul pe care Auchan îl pregătește la Reșița CITEȘTE ȘI FOTO Grupul Auchan deschide la Brașov primul său hotel. Brandul românesc ales să îl opereze ar putea gestiona și hotelul pe care Auchan îl pregătește la Reșița

În acest moment, Symmetrica deține șapte unități de producție. Dincolo de fabrica nou inaugurată, compania operează fabrici și în Verești – Suceava, Podul Iloaiei - Iași, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer - Brașov, Cociu - Bistrița Năsăud și Mărășești – Vrancea.

Astfel, în 2020 Symmetrica a înregistrat un avans cu 20% al cifrei de afaceri, de la circa 135 milioane de lei (circa 28 milioane de euro) în 2019, la circa 162 milioane de lei (circa 34 milioane de euro), urmându-și trendul ascendent din ultimii ani.

Și la nivelul volumelor de produse livrate, Symmetrica a înregistrat un avans considerabil. Dacă în 2019 compania a vândut aproximativ 6,3 milioane de metri de produse, anul trecut a ajuns la circa 7 milioane de metri.

„În ciuda faptului că anul trecut a fost marcat de debutul pandemiei de Covid-19, piața de construcții, în general, și cea de pavele și borduri, în special, nu au fost puternic afectate. De asemenea, dincolo de proiectele publice și private derulate, business-ul nostru a beneficiat și de schimbarea comportamentului de consum al românilor care, mai ales în perioada de lock-down, au investit în activități de amenajare a caselor și grădinilor. Astfel, trendul de creștere al pieței se menține și în acest an și, la nivel de business, estimăm că Symmetrica va raporta un avans de 15% la finalul lui 2021”, a încheiat Sebastian Bobu.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri și rigole vibropresate pietonale și carosabile, într-o gamă variată de forme și culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Verești, județul Suceava, urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, județul Iași (2010), și Bolintin Vale, în apropiere de București (2011), Prejmer – Brașov (2012), Cociu – Bistrița-Năsăud (2012), Mărășești – Vrancea (2018) și Zimandu Nou – Arad (2021).

viewscnt
Afla mai multe despre
symmetrica
pavaje