Rezultate istorice pentru distribuitorul de materiale de construcții Sipex

Rezultate istorice pentru distribuitorul de materiale de construcții Sipex
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2022

Distribuitorul de materiale de construcții Sipex, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO, a înregistrat un profit brut de 10 miliooane lei, pe primul semestru, în creștere cu 50% față de aceeași perioadă a anului 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 138 miilioane lei, cu 12% mai mare față de primul semestru susținută de creșterea numărului de clienți în canalele B2B și retail și de lansarea noului magazin online. 

VIDEO PROFIT LIVE Ana-Lotts Nicolau, co-fondator AudioTribe: Sunt necesare investiții importante pentru a atinge potențialul pieței. Ne pregătim să ridicăm alte runde de finanțare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Ana-Lotts Nicolau, co-fondator AudioTribe: Sunt necesare investiții importante pentru a atinge potențialul pieței. Ne pregătim să ridicăm alte runde de finanțare

„Este cel mai bun semestru de la înființarea companiei în 1997, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și al profitului. An de an, SIPEX a fost o companie profitabilă, însă rezultatele obținute anul acesta sunt cu atât mai valoroase cu cât piața materialelor de construcții se confruntă cu provocări serioase cauzate de criza globală. În anii recenți am investit aproximativ 800.000 de euro în consolidarea celor mai noi puncte de lucru, precum și relocarea centrelor de lucru unde volumele au crescut. De asemenea, am consolidat segmentul B2B, unde ne-a crescut numărul de clienți. Traiectoria ascendentă a companiei este susținută de un management atent al stocurilor, previzionarea precisă a vânzărilor, precum și ținerea sub control a cheltuielilor”, a spus Irinel Gheorghe, CEO Sipex.

Trimestrial, cifra de afaceri a înregistrat o creștere cu 18%, până la 74,6 mil.lei, în cel de al doilea trimestru din acest an față de primul trimestru, iar profitul net cu 70% la 5,3 mil.lei.

Compania operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.

Încă un oraș din România reduce iluminatul pe timp de noapte din cauza crizei energetice CITEȘTE ȘI Încă un oraș din România reduce iluminatul pe timp de noapte din cauza crizei energetice

Sipex are circa 300 de angajați și deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru și de desfacere ale companiei sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

Sipex a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
materiale de construcții
sipex