Stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Giulești și Arcul de Triumf

Stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Giulești și Arcul de Triumf
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2019

Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a verificat stadiul lucrărilor la trei dintre stadioanele care vor fi realizate în vederea organizării, în România, a unor meciuri Euro-2020: Steaua, Giulești “Valentin Stănescu” și Stadionul Național de Rugby “Arcul de Triumf”, se arată într-un comunicat al ministerului, în care se prezintă stadiul lucrărilor la cele trei arene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

“Am cerut constructorilor să lucreze susținut pentru ca România să poată organiza în cele mai bune condiții meciurile la Euro-2020. De altfel, stadiul lucrărilor la cele trei stadioane se regăsește pe lista priorităților mele la minister și nu ascund faptul că voi mai face vizite neanunțate pe teren, pentru a vedea modul în care se lucrează. Îi asigur pe constructori de tot sprijinul ministerului, prin Compania Națională de Investiții, pentru a finaliza la timp, dar și calitativ, lucrările”, a declarat Ion Ștefan, potrivit News.ro.

Principalul acționar al Hellenic Bank, a doua cea mai mare bancă din Cipru, investește în sute de apartamente de lux peste drum de complexul lui Țiriac CITEȘTE ȘI Principalul acționar al Hellenic Bank, a doua cea mai mare bancă din Cipru, investește în sute de apartamente de lux peste drum de complexul lui Țiriac

La stadionul Steaua (capacitate de 31.254 de locuri), s-au executat lucrările de infrastructură în proporție de 95 la sută. Se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit și prefabricate; stadiul acestora este de circa 85 la sută. Au început lucrările la instalații și arhitectură pentru spațiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%) și montarea confecției metalice a acoperișului.

La Rapid (capacitate de 14.050 de locuri), au început lucrările la partea de infrastructură, stadiul acestora fiind: spărtură realizată în proporție de sută la sută, betonul de egalizare în proporție de 70 la sută, hidroizolație la nivelul fundațiilor în proporție de 70 la sută, fundații în proporție de 7 la sută.

La Arcul de Triumf (capacitate de 8.207 de locuri ), lucrările de săpătură, radier, hidroizolații sunt realizate în proporție de 90 la sută, lucrările de execuție stâlpi, diafragme, fundații izolate – 45 la sută, iar lucrările de execuție a elementelor structurale aferente suprastructurii – 25 la sută.

Cele trei stadioane se realizează prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții, bugetul total fiind de peste 500 de milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
stadion steaua
rapid