Termene reduse pentru certificat de urbanism și autorizație de construire la consolidarea școlilor cu risc seismic I

Termene reduse pentru certificat de urbanism și autorizație de construire la consolidarea școlilor cu risc seismic I
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2023

Termenele pentru eliberarea certificatului de urbanism, a avizelor și acordurilor, respectiv și autorizației de construire vor fi reduse în cazul lucrărilor de consolidare de risc seismic a tuturor clădirilor de școli care sunt expertizate în risc seismic 1 și vor fi incluse în noul program guvernamental dedicat acestor unități de învățământ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, programul va demera cu 39 de clădiri, din care 21 sunt în uz în domeniul învățământului, dar prevede posibilitatea includerii altor clădiri din domeniul învățământului în momentul în care există raport de expertiză de clasificare a riscului seismic 1.

Beneficiarii programuli sunt unitățile administrativ-teritoriale, cele care dețin în proprietate aceste clădiri de școli. Vor fi eligibile în acest program toate categoriile de cheltuieli, mai puțin consultanța, cheltuielile cu eventuale consultanțe, respectiv cele referitoare la cheltuieli de informare și publicitate, comisioane și dobânzi bancare. 

ULTIMA ORĂ Guvernul interzice închirierea locuințelor din clădirile cu risc seismic I. Sunt interzise și alte activități CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul interzice închirierea locuințelor din clădirile cu risc seismic I. Sunt interzise și alte activități

În cadrul programului vor fi reduse termenele pentru eliberarea certificatului de urbanism, a avizelor și acordurilor, respectiv și autorizației de construire.

Astfel, dacă astăzi certificatul de urbanism  se eliberează în cel mult 15 zile lucrătoare., pentru școlile cu risc seismic 1 termenul va fi de 7 zile lucrătoare.

La avize și acorduri, termenul este acum de 5 zile lucrătoare și poate urca până la 30, respectiv 45 de zile lucrătoare. Noul program prevede 3 zile lucrătoare pentru emiterea acestor avize.

Ciucă și Daea se angajează ca în 2 ani să aducă la zero deficitul balanței comerciale a României la alimente CITEȘTE ȘI Ciucă și Daea se angajează ca în 2 ani să aducă la zero deficitul balanței comerciale a României la alimente

De asemenea, autorizația de construire care astăzi trebuie emisă în cel mult 30 de zile de la data depunerii documentației, va fi emisă în 7 zile lucrătoare.

Proiectul de ordonanță de urgență ci acest program va fi propuse Guvernului săptămâna viitoare spre aprobare.

viewscnt
Afla mai multe despre
scoli
termene
avize
autorizatei
construire
urbanism
reducere
program
guvern