Euronext, cel mai mare operator bursier european, oferă 5,5 miliarde euro pentru platforma de fonduri mutuale Allfunds

Euronext, cel mai mare operator bursier european, oferă 5,5 miliarde euro pentru platforma de fonduri mutuale Allfunds
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 feb 2023

Euronext, cel mai mare operator bursier european, a depus o ofertă indicativă pentru achiziția managerului de active Allfunds Group, cu sediul în Spania și active în administrare de 1,3 trilioane de euro, care evaluează compania la 5,5 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Euronext oferă 8,75 euro în numerar și acțiuni proprii în schimbul unei acțiuni Allfunds, cu 19% peste prețul la care au închis titlurile companiei marți.

Oferta evaluează întregul capital social al Allfunds la aproape 5,51 miliarde de euro.

Proprietari portughezi de locuințe libere, forțați să găsească chiriași CITEȘTE ȘI Proprietari portughezi de locuințe libere, forțați să găsească chiriași

Acțiunile Allfunds s-au apreciat cu până la 29% pe bursa Euronext Amsterdam în urma informațiilor.

Euronext a purtat discuții cu firma americană de private equity Hellman & Friedman și cu banca franceză BNP Paribas, care dețin împreună 46,4% din acțiunile Allfunds, pentru a obține sprijinul acestora pentru ofertă, scrie Bloomberg.

Allfunds, care lucrează cu aproape 3.000 de fonduri mutuale și are active în administrate în valoare de peste 1.300 de miliarde de euro, a fost curtată anterior de grupul german bursier Deutsche Boerse.

Hellman & Friedman a optat în cele din urmă să listeze Allfunds în 2021 și să păstreze o participație. Firma de private equity a achiziționat Allfunds în 2017, plătind, împreună cu fondul suveran de investiții din Singapore GIC, o sumă de 1,8 miliarde de euro.

Euronext este cel mai mare operator bursier european și printre cei mai mari din lume, cu 1.930 de emitenți listați pe bursele din Belgia, Franța, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia și Portugalia și o capitalizare de piață de aproximativ 6.300 de miliarde de euro la finele anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
euronext
allfunds
oferta preluare
tranzactie
manager active
fonduri mutuale