EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele din Oradea, închiriate de Mega Image, familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu

EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele din Oradea, închiriate de Mega Image, familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu

Dominic Bruynseels

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 iun 2023

Bancherul Dominic Bruynseels, fostul CEO al First Bank și anterior al ex-liderului industriei bancare BCR, soțul fostei candidate la președinție Ramona Ioana Bruynseels, a vândut magazinele din Oradea închiriate retailerului olandezo-belgian Mega Image către familia Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu din Sălaj, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dominic Bruynseels și o firmă a Universității Româno-Americană au vândut magazinul Mega Image pe care îl aveau pe strada Ion Bogdan nr. 33 din nordul municipiului Oradea, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Magazinul are o suprafață de 1.200 de metri pătrați la care se adaugă un teren de 3.500 de metri pătrați, pe care este amenajată o parcare cu 45 de locuri. Dominic Bruynseels a dezvoltat spațiul comercial în 2021 și l-a închiriat pe 30 de ani către Mega Image.

Cumpărătorul acestei proprietăți este noua companie de investiții imobiliare UDM Capital, fondată de familia Iepure și familia de stomatologi Flavia Pop (fostă Iepure) și Cristian Pop din Zalău.

Familia Gabriel, Gavril și Floare Iepure sunt proprietarii comerciantului de materiale de construcții Multicom Zalău, cu afaceri de 21,9 milioane euro în 2022, și ai apart-hotelului de patru stele UBA din Cluj-Napoca, cu 44 de camere.

Medicul Cristian Pop a fondat rețeaua de imagistică dentară și maxilo-facială DigiRay, cumpărată în 2021 de Black Sea Fund – cu principal investitor Fondul European de Investiții. Din poziția de CEO al DigiRay, Pop a coordonat și achiziția clinicilor Dental Scan din București în 2021.


UDM Capital gestionează, în prezent, două magazine Mega Image în Oradea și Cluj, două magazine McDonald`s în Oradea și Zalău și un magazin Profi în Cluj.

Gabriel Iepure a declarat pentru Profit.ro că planul UDM Capital este să dubleze numărul de magazine din portofoliu în următorii trei ani. El spune că se va concentra doar pe spații închiriate de retaileri din zona alimentară. Compania intenționează să emită obligațiuni pentru a-și susține dezvoltarea națională și, ulterior, vizează listarea la Bursa de Valori București.

Dominic Bruynseels a vândut și magazinul Mega Image construit în 2020 în locul Pieței agroalimentare Ioșia Nord din Oradea. Spațiul comercial are o suprafață de circa 2.000 de metri pătrați, iar aici s-a deschis al doilea magazin Mega Image din Oradea.

EXCLUSIV Prima tranzacție majoră a Lion Capital. Cu fostul arbitru Constantin Frățilă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima tranzacție majoră a Lion Capital. Cu fostul arbitru Constantin Frățilă

Firma prin care Dominic Bruynseels a dezvoltat acest proiect l-a avut ca asociat inițial și pe Dan Preda, fratele antreprenorului Sorin Preda, care deține dezvoltatorul imobiliar Global Vision, însă în 2019 acesta a ieșit din afacere, după cum a scris Profit.ro.

Cumpărătorul acestui magazin este o firmă a medicului chirurg, specialist oftalmolog, Daniel Angelescu, originar din Zalău, care deține două clinici de diagnostic și chirurgie oftalmologică în Deva și Petroșani, denumite Opticline.


Bancherul Dominic Bruynseels a revenit anul trecut în piața financiară din România cu MAI MAI Credit IFN, care acordă credite de consum persoanelor fizice și microcredite persoanelor juridice.

El a fost director general al BCR, în perioada 2008-2012, când actuala soție i-a fost consilier și șef de cancelarie în bancă. După ce a părăsit BCR în 2012, Dominic Bruynseels a fost aproape 6 ani, până în aprilie 2018, CEO regional pentru Africa de Vest al băncii sud-africane cu activitate multinațională Standard Bank, una dintre cele mai importante de pe continentul african, înființată în 1862 și care a finanțat inițial dezvoltarea minelor de aur și diamante din Africa de Sud.

EXCLUSIV Fotbalistul Florin Tănase, fostul căpitan al FCSB, intră pe piața imobiliară lângă corporații, pe un teren de la Becali CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fotbalistul Florin Tănase, fostul căpitan al FCSB, intră pe piața imobiliară lângă corporații, pe un teren de la Becali

În vara anului 2018, Bruynseels s-a întors în România, unde a fost numit director general al Piraeus Bank, redenumită ulterior First Bank, după preluarea instituției de credit de către fondul de investiții american J.C. Flowers. Bruynseels a plecat de la First Bank în august 2019.

După alegerile prezidențiale, la al căror prim tur soția sa a obținut  2,65% din voturi (244.275), Dominic Bruynseels și-a modificat caracterizarea din profilul Linkedin din "consultant senior al campaniei pentru alegerea Ramonei Ioana Bruynseels ca președinte al României" în "Independent Business Owner Ardora Enterprise".

viewscnt
Afla mai multe despre
dominic bruynseels
iepure
cristian pop
daniel angelescu