Un deputat vrea ca toate clădirile să fie vopsite în tonuri de alb

Un deputat vrea ca toate clădirile să fie vopsite în tonuri de alb
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2023

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anunțat că a depus un amendament la Codul Urbanismului prin care cere ca toate clădirile să fie vopsite în nuanțe de alb.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

El și-a motivat cererea prin nevoia de eficiență energetică, scrie G4Media.ro.

FOTO Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire de birouri din lume CITEȘTE ȘI FOTO Pentagonul nu mai este cea mai mare clădire de birouri din lume

”Sunt studii importante care arată că vopsirea clădirilor și a acoperișurilor în culoarea albă reduce temperatura cladirilor cu cel puțin 3°C. Este diferența între suportabil și insuportabil, în special la ultimele etaje ale blocurilor unde acoperișurile/ terasele sunt acoperite cu materiale hidroizolante de culoare închisă cât și diferența de eficiență energetică transformată în resurse economisite, de sute de lei, bani care pot fi economisiți de către români (diferența între a utiliza aer condiționat și a nu îl utiliza, deoarece culoarea albă reflectă caldură și astfel se reduce temperatura în interiorul caselor fără a utiliza aparatul electric de răcire). De aceea am depus un amendament la Codul Urbanismului, cod aflat în dezbatere la Camera Deputaților. Dacă se adoptă amendamentul clădirile din România vor fi vopsite în alb și în tonuri derivate din alb”, a declarat Andronache într-un comunicat.

”Am credința că amendamentul merită susținut. Fiecare dintre noi poate înțelege mecanismul îmbrăcând, în aceste zile sufocante din cauza căldurii, o zi haine închise la culoare iar în următoarea zi haine albe”, a mai spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
cladiri
pnl