Una dintre clădirile emblematice din București va fi achiziționată de Primăria Sectorului 1

Una dintre clădirile emblematice din București va fi achiziționată de Primăria Sectorului 1
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2022

Primăria Sectorului 1 anunță că una dintre clădirile emblematice ale Sectorului 1, casa Petrescu, situată pe Calea Griviței nr. 115-117, imobil inclus în Lista monumentelor istorice, va fi achiziționată de Primărie și transformată într-un centru educațional multifuncțional.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa a fost construită în anul 1895 de către negustorul Dimitrie Petrescu (1853-1929), fost ucenic la Casa Capșa, an în care proprietarul și-a deschis la parterul ei celebrul magazin de coloniale “La Vapor”. În timpul Primului Război Mondial, parterul clădirii a găzduit magazinul “Mercur”, apoi, în anul 1937, renumitul Magazin “Popp& Bunescu” (stofe, pânzeturi, lenjerie articole de galanterie, covoare, perdele ș.a.) și-a deschis aici o filială, arată News.ro.

FOTO One United Properties achiziționează o clădire lângă Ateneu și hotelul lui Copos pentru a o transforma în hotel. Tot acolo vrea apartamente de lux CITEȘTE ȘI FOTO One United Properties achiziționează o clădire lângă Ateneu și hotelul lui Copos pentru a o transforma în hotel. Tot acolo vrea apartamente de lux

După naționalizare, în perioada comunistă și la începutul anilor ’90, în această clădire a fost un magazin „Alimentara” și o circă financiară. Imobilul a fost redobândit în baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 de moștenitorii proprietarilor inițiali. În prezent, clădirea este nefolosită și se află într-o stare deplorabilă, fiind scoasă la vânzare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
casa petrescu
primăria sectorului 1