Vânzările rezidențiale ale One United Properties ating o valoare record de 274,9 milioane de euro în 2023, în creștere cu 63% față de 2022

Vânzările rezidențiale ale One United Properties ating o valoare record de 274,9 milioane de euro în 2023, în creștere cu 63% față de 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2024

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, raportează pentru 2023 vânzări și pre-vânzări pe segmentul rezidențial în valoare de 274,9 milioane de euro, înregistrând astfel o creștere de 63% față de anul 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe parcursul anului 2023, Grupul a vândut și a pre-vândut 953 de apartamente, ce însumează o suprafață totală de 80.757 mp, 1.584 locuri de parcare și alte unități. Această performanță reprezintă un salt semnificativ față de cele 599 de apartamente și 978 de locuri de parcare vândute în 2022.

ANUNȚ Decizie a israelienilor de la Plaza Centers și AFI Europe pentru Casa Radio, unde României i se cer despăgubiri de 385 milioane euro. Guvernul a pregătit riposta pentru israelieni CITEȘTE ȘI ANUNȚ Decizie a israelienilor de la Plaza Centers și AFI Europe pentru Casa Radio, unde României i se cer despăgubiri de 385 milioane euro. Guvernul a pregătit riposta pentru israelieni

„Recordul de vânzări pe care l-am înregistrat în 2023, cu aproape o mie de unități vândute, marchează un an de referință pentru compania noastră și, totodată, reflectă și stabilitatea economiei Bucureștiului. Aceste cifre se aliniază cu indicatorii economici cheie ai României, cum ar fi creșterea PIB-ului și creșterea veniturilor medii, reflectând o îmbunătățire a prosperității generale a orașului. Performanța noastră reflectă direct aceste schimbări economice pozitive, indicând o cerere solidă în sectorul imobiliar. Finalizarea a 1.430 de unități în cadrul a patru dezvoltări cheie - One Cotroceni Park, One Verdi Park, One Floreasca Vista și One Timpuri Noi reprezintă un moment semnificativ pentru One United Properties, depășind livrările noastre totale din anii anteriori și demonstrând astfel rolul pe care îl avem în evoluția dinamică a Bucureștiului. Pe măsură ce contribuim la dezvoltarea orașului, observăm o cerere constantă pentru spații de locuit de înaltă calitate, o tendință care anticipează viitorul economic al regiunii”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Dezvoltările companiei care au înregistrat cele mai mari vânzări în 2023 au fost One Lake District, unde au fost pre-vândute 430 de unități încă de la lansare în iunie 2023, și One High District cu 251 de unități pre-vândute. Alte dezvoltări semnificative includ One Lake Club, cu pre-vânzări de 145 de unități, și One Floreasca Towers, cu 55 de unități pre-vândute. Până la sfârșitul anului 2023, 71% dintre apartamentele One United Properties livrate recent sau aflate în construcție au fost deja vândute, ceea ce evidențiază  interesul ridicat pentru întreg portofoliul companiei. În baza contractelor semnate cu clienții până la 31 decembrie 2023, One United Properties se așteaptă să încaseze 295 de milioane de euro în numerar suplimentar până la sfârșitul anului 2025.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se extindă, obținând rezultate semnificative pe segmentul închirierii spațiilor de birouri. În 2023, One United Properties a închiriat și pre-închiriat 34.200 mp de spații de birouri și retail, comparativ cu cei 31.700 mp închiriați în 2022. One Tower și One Victoriei Plaza și-au menținut gradul de ocupare totală în 2023, în timp ce One Cotroceni Park 1 și One Cotroceni Park 2 au fost închiriate în proporție de 88%, respectiv 75%. 

LISTA Noi meserii urmează să fie introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România CITEȘTE ȘI LISTA Noi meserii urmează să fie introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România

„Pe lângă avansul notabil al vânzărilor rezidențiale, în 2023 am asistat și la o extindere puternică a activităților noastre de închiriere, ceea ce a avut un impact pozitiv semnificativ asupra orașului București. Acestă tendință indică o cerere solidă pentru medii de lucru sustenabile și de înaltă calitate, pe care One United Properties le oferă. Astfel, companiile caută să se relocheze sau să își stabilească centre de lucru în București, contribuind la crearea de spații de lucru de calitate pentru unele dintre cele mai mari afaceri din lume. Cele patru sedii de birouri ale noastre găzduiesc aproape 10.000 de angajați, contribuind la o cifră estimată de 3 miliarde de euro în venituri, conform rapoartelor subsidiarelor locale ale chiriașilor One United Properties. Numărul total de noi locuri de muncă generate în clădirile deținute de One este de aproximativ 2.100, incluzând poziții noi lansate pe piața locală de giganți globali precum Siemens Energy, Ford, Stripe și Bluetweak. Aceste cifre subliniază climatul sănătos de afaceri din București și sugerează un potențial pentru o creștere economică continuă în regiune, atât timp cât afacerile beneficiază de infrastructura esențială pentru a se dezvolta”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

La 31 decembrie 2023, One United Properties deținea sau avea pre-contractate peste 265.000 mp de terenuri pentru dezvoltări viitoare, amplasate în zone foarte bune, cu drepturi de construcție de peste 865.000 mp, pe care compania intenționează să construiască aproximativ 6.000 de apartamente, facilități pentru comunități și 163.500 mp de clădiri comerciale destinate închirierii. În portofoliul clădirilor comerciale, 117.500 mp vor găzdui birouri, iar restul de 46.000 mp sunt situați în clădiri care vor fi supuse restaurării, printre care și One Gallery, cea mai mare investiție privată într-o clădire protejată din România. Valoarea brută de dezvoltare a portofoliului de restaurare aflat în prezent în dezvoltare de către One United Properties este estimată la 239 de milioane de euro.

FOTO Unul dintre hanurile renumite ale Bucureștiului, astăzi în pericol major de prăbușire, intră în conservare CITEȘTE ȘI FOTO Unul dintre hanurile renumite ale Bucureștiului, astăzi în pericol major de prăbușire, intră în conservare

Recent, One United Properties a cumpărat de la Hidroelectrica terenuri și clădiri ale Romaero, pe care va construi hangare și  birouri. Apare, pentru închiriat, o proprietate comercială - One Băneasa AirPark.

Dezvoltatorul a semnat în luna noiembrie 2023 o înțelegere cu Ennismore, companie de ospitalitate și lifestyle, pentru a deschide un Hotel Mondrian, în București.

One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, precum și cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
case
rezidential