One United Properties a cumpărat de la Hidroelectrica terenuri și clădiri ale Romaero, pe care va construi hangare și birouri. E posibil ca My Jet să fie chiriaș. Apare One Băneasa AirPark

One United Properties a cumpărat de la Hidroelectrica terenuri și clădiri ale Romaero, pe care va construi hangare și birouri. E posibil ca My Jet să fie chiriaș. Apare One Băneasa AirPark
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 1 feb 2024

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a cumpărat, la licitație, de la Hidroelectrica terenuri cu o suprafață de 1,5 hectare și clădiri din cartierul bucureștean Băneasa, ce au aparținut Romaero, pe care vrea să dezvolte o proprietate comercială cu un hangar și birouri. Hangarul ar putea fi închiriat companiei My Jet, din care fondatorii One United dețin 30%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„A fost o executare făcută de Hidroelectrica pentru 1,5 hectare de teren și circa 7.000 de metri pătrați de clădiri. Am cumpărat proprietățile cu circa 4 milioane de euro. Vrem să dezvoltăm, pentru închiriat, o proprietate comercială care se va numi One Băneasa AirPark. Parte din clădiri sunt birouri și parte este un hangar care va fi închiriat, cel mai probabil, unui operator aviatic. Obiectivul nostru este să dezvoltăm niște clădiri de ultimă generație care să ridice zona și să creeze locuri de muncă și să aducă companiei noastre chirii“, a declarat, pentru Profit.ro, Victor Căpitanu.

Prima tranzacție majoră din an, aproape de final. Din România iese un gigant cu active de 14 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Prima tranzacție majoră din an, aproape de final. Din România iese un gigant cu active de 14 miliarde de dolari

Potrivit acestuia, clădirile cumpărate acum la licitație vor fi renovate și transformate într-un proiect cu o suprafață de 7.500 de metri pătrați din care circa 3.000 de metri pătrați va ocupa hangarul și circa 4.500 de metri pătrați birourile.

Hangarul ar putea fi închiriat și către compania My Jet, spune Căpitanu. Vizate sunt și companii precum DHL, UPS, Lockheed Martin, Airbus, Textron, Bombardier sau Gulfstream, care sunt potențiali chiriași cu afaceri conectate cu industria aviatică.

Hagag a semnat o înțelegere cu antrenorul Cosmin Olăroiu. Profit de până la 19 milioane euro CITEȘTE ȘI Hagag a semnat o înțelegere cu antrenorul Cosmin Olăroiu. Profit de până la 19 milioane euro

Recent, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii dezvoltatorului imobiliar One United Properties, s-au asociat cu Dan Șucu – proprietarul grupului Mobexpert, Augustin Oancea – proprietarul traderului de energie Tinmar, Iustin Paraschiv – președintele grupului agro-alimentar Carmistin și Valentin Vișoiu – proprietarul constructorului argeșean Conarg, cu scopul achiziției unei aeronave de talie medie Gulfstream G200 care a intrat în flota operatorului aerian My Jet, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Investiția în proiectul One Băneasa AirPark ar putea fi estimată la circa 20 de milioane de euro, potrivit estimărilor Profit.ro.

Compania de stat strategică de apărare cu profil aeronautic Romaero a intrat în insolvență, în urma cererii proprii, cu datorii exigibile de peste 763 milioane lei, arată documentele de la dosar, analizate de Profit.ro.

Romaero București acumulase, la finalul lunii octombrie a anului 2022, datorii de aproape 10,3 milioane lei față de Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, la plata facturilor de curent electric livrat de operatorul de hidrocentrale în baza unui contract-cadru încheiat în 2017.

Pentru reeșalonarea acestor datorii, cele două companii de stat au încheiat, în noiembrie 2022, un contract de ipotecă, prin care Romaero a gajat în favoarea Hidroelectrica terenuri pe care le are trecute în contabilitate la valoarea de aproape 35 milioane lei, potrivit unui document al companiei aerospațiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
my jet
romaero