Veniturile Militari Shopping Center, în ușoară creștere anul trecut, deși proiectul nu mai este complet închiriat

Veniturile Militari Shopping Center, în ușoară creștere anul trecut, deși proiectul nu mai este complet închiriat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2016

Militari Shopping Center, deținut de Atrium European Real Estate, evaluat în urcare la 71 milioane de euro, a înregistrat venituri nete din chirii de 5,8 milioane de euro anul trecut, nivel în ușoară creștere față de cel de anul trecut, deși gradul de ocupare al proiectului s-a diminuat ușor, la 99,8%, potrivit rezultatelor publicate joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Veniturile brute ale Militari Shopping Center au urcat anul trecut cu 3,1%, de la 6,34 milioane de euro la 6,39 milioane de euro.

Centrul comercial din Militari are o suprafață total închiriabilă de 54.100 de metri pătrați, ceea ce reprezintă 4,4% din portofoliul deținut de Atrium, care se ridică la 1,23 milioane de metri pătrați. Randamentul investițional al parcului de retail este de 8,7%, gradul de închiriere al proiectului fiind de 99,8% față de 100% la finele anului anterior. Printre cei mai importanți chiriași ai parcului sunt Auchan, C&A, Takko, Praktiker, H&M, JYSK, Hervis, Decathlon și Domo.

Valoarea de piață a Militari Shopping Center a crescut în perioada analizată cu 890.000 de euro, până la 71 milioane de euro. Din punct de vedere al valorii, Militari Shopping Center reprezintă 2,7% din portofoliul Atrium, evaluat la 2,6 miliarde de euro.

Lidl își construiește un nou sediu de birouri în parteneriat cu Skanska CITEȘTE ȘI Lidl își construiește un nou sediu de birouri în parteneriat cu Skanska

Atrium European Real Estate deține 77 de proprietăți în Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria, România și Letonia.

Veniturile totale la nivel de grup au fost de 147,4 milioane de euro, în scădere cu 3,9% față de perioada similară a anului trecut, când au fost de 153 milioane de euro.

Cea mai mare scădere din chirii a fost înregistrată în Rusia, unde veniturile au fost de 29 de milioane de euro, față de 43 milioane de euro anul trecut.

Atrium European Real Estate a achiziționat, în 2004, prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiană Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizată în martie 2009, compania a anunțat că a alocat 67 milioane euro. Cel mai mare acționar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, în timp ce Apollo Global Real Estate deține o participație de 14%. Gazit Globe a anunțat la începutul anului că vrea să preia și acțiunile Apollo.

În 2014, proiectul a fost extins de la o suprafață închiriabilă de 53.400 metri pătrați la 54.100 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
militari shopping center
atrium european real estate
rezultate financiare