Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2023

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele două luni, față de perioada similară din 2022, ca serie brută, cu 9%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 9,5%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 9%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de reparații capitale (+19,5%) și la lucrările de construcții noi (+13,1%). Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 6,6%. Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la construcțiile inginerești (+21%) și la clădirile nerezidențiale (+3,6%)”, arată datele INS.

FOTO Surpriză - După decenii, Ministerul Transporturilor își mută angajați de la Gara de Nord. A ales o clădire de birouri CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză - După decenii, Ministerul Transporturilor își mută angajați de la Gara de Nord. A ales o clădire de birouri

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 1,3%, scrie News.ro.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 9,5%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+19,5%) și la lucrările de construcții noi (+12,6%).

Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 6,4%.

Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la construcțiile inginerești (+20,3%) și la clădirile nerezidențiale (+4,2%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 1,9%.

Februarie 2023 comparativ cu ianuarie 2023

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 34,2%, creștere evidențiată astfel: lucrările de întreținere și reparații curente (+56,3%), lucrările de construcții noi (+30%) și la lucrările de reparații capitale (+23,2%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri astfel: clădirile nerezidențiale (+40,4%), lucrările de construcții inginerești (+36,2%) și la clădirile rezidențiale (+25,6%).

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 3,1%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+15%), lucrările de construcții noi (+2,5%) și la lucrările de reparații capitale (+2,4%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale (+12,1%) și la construcțiile inginerești (+8,4%).

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 1,8%.

Februarie 2023 comparativ cu februarie 2022

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 10,5%. Pe elemente de structură, creșteri s-au înregistrat la lucrările de construcții noi (+14,2%) și la lucrările de reparații capitale (+12,9%).

Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 0,9%. Pe obiecte de construcții, construcțiile ingineresti și clădirile nerezidențiale au crescut cu 25,1%, respectiv cu 2,5%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 0,3%.

Netflix închide serviciul de închiriere a DVD-urilor CITEȘTE ȘI Netflix închide serviciul de închiriere a DVD-urilor

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 10,8%. Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de construcții noi (+13,8%) și la lucrările de reparații capitale (+13,4%).

Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 1,6%.

Pe obiecte de construcții, construcțiile inginerești și clădirile nerezidențiale au crescut cu 23,3%, respectiv cu 2,3%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 0,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins