Agenția Națională a Medicamentului: O cremă notificată ca produs cosmetic, cu ingrediente naturale, conține substanțe active medicamentoase; ea nu trebuie achiziționată

Agenția Națională a Medicamentului: O cremă notificată ca produs cosmetic, cu ingrediente naturale, conține substanțe active medicamentoase; ea nu trebuie achiziționată
scris 10 ian 2019

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) anunță că o cremă notificată ca produs cosmetic, cu ingrediente naturale, conține în realitate substanțe active medicamentoase, cu efectul terapeutic specific. Astfel, agenția avertizează că această cremă nu trebuie achiziționată, până la finalizarea procedurii de retragere de pe piață.

ANMDM informează, cu privire la produsul Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă și propolis, că aceasta a fost notificată ca produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conținând în realitate substanțe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens, scrie News.ro.

VIDEO LG anunță când lansează pe piață primul televizor care se rulează CITEȘTE ȘI VIDEO LG anunță când lansează pe piață primul televizor care se rulează

Conform sursei citate, produsul nefiind înregistrat ca medicament, ANMDM a întreprins toate demersurile care se impuneau în acest caz, în limita de competență a instituției.

"Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătații persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenționează pacienții, publicul larg să nu achiziționeze Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă și propolis, aflat încă pe piață, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului", arată  ANMDM.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anmdm
crema