Alege paharele de vin potrivite și impresionează-ți oaspeții cu o selecție premium de pe SensoDays

Alege paharele de vin potrivite și impresionează-ți oaspeții cu o selecție premium de pe SensoDays
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 nov 2023

Studiile arată că forma și dimensiunea paharului pot influența modul în care percepem aromele și gustul vinului. De exemplu, un pahar cu o formă mai îngustă poate concentra aromele și poate ajuta la eliberarea lor, în timp ce un pahar mai larg poate permite o mai bună oxigenare a vinului și poate contribui la dezvoltarea gusturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiecare băutură cu paharul destinat ei

Câteva dintre cele mai des întâlnite tipuri de pahare sunt paharele pentru vin (pentru vin alb, roșu, roze, dulce), paharele pentru șampanie, paharele pentru cocktail, paharele pentru whiskey, paharele pentru cognac și lichior.

Selectarea fiecărui tip de pahar se face în funcție de alte coordonate bine stabilite.

Alege paharele de vin potrivite și impresionează-ți oaspeții cu o selecție premium de pe SensoDays

Calitatea, materialul, forma și dimensiunea sunt printre cele mai importante criterii în alegerea paharului de vin potrivit

Caracteristicile esențiale ale unui vin sunt culoarea, nuanțele și limpezimea. Optează pentru pahare de o calitate superioară, din sticlă subțire, clară, pahare transparente și fără defecte.

Forma și dimensiunea paharului pot influența modul în care percepem aromele și gustul vinului. Aceste aspecte diferă în funcție de culoarea vinului. În general, este recomandat să alegi un pahar de vin suficient de mare astfel încât să permită rotirea lui fără să se verse, înlesnind astfel eliberea aromelor. Paharul trebuie să aibă picior pentru ca vinul să-și păstreze temperatura optimă  de servire.

Ce pahare să alegem pentru vinul roșu?

Paharele pentru vin roșu pot varia în funcție de preferințele personale și de tipul de vin roșu servit, dar de obicei au o cupă rotunjită, amplă, sunt mai înalte decât paharele pentru vin alb și au o capacitate de aproximativ 350-500 ml. O cupă mai rotundă, mai amplă permite vinului să respire și să își dezvăluie mai bine aromele.

Pe SensoDays ai o mulțime de game premium pentru pahare de vin de cea mai bună calitate.

Alege paharele de vin potrivite și impresionează-ți oaspeții cu o selecție premium de pe SensoDays


Poți alege între un set de pahare Schott Zwiesel Fortissimo Bordeaux sau un set de pahare vin roșu Schott Zwiesel Diva Burgundy din cristal Tritan.

Ce pahare să alegem pentru vinul alb?

Pentru servirea vinului alb, se recomandă folosirea paharelor în formă de lalea, cu gâtul puțin mai îngust și cupa mai puțin amplă decât paharele pentru vin roșu. Aceste aspecte ajută la concentrarea aromelor și la păstrarea temperaturii scăzute a vinului. Capacitatea paharelor pentru vin alb poate varia între 200-400 ml.

Setul de pahare Zwiesel Glas Pure Sauvignon Blanc sau cel de la Villeroy & Boch New Moon, tu pentru care ai opta?

Alege paharele de vin potrivite și impresionează-ți oaspeții cu o selecție premium de pe SensoDays

Ce pahare să alegem pentru șampanie?

Pentru a menține efervescența șampaniei, aceasta se servește în pahare de tip flute. Mai înguste, dar cu o înălțime a cupei ceva mai mare, aceste pahare sunt mai mici, având o capacitate de aproximativ 150-220 ml. Aceste aspecte ajută la păstrarea bulelor și la eliberea aromelor. Rafinate și elegante, paharele de șampanie pot fi realizate și din sticlă clară, dar ușor colorată.

La capitolul pahare de șampanie, SensoDays are cateva propuneri de la Zwiesel, din cristal Tritan.

Ce pahare să alegem pentru vinul roze sau dulce?

Vinul roze se servește în pahare cu o formă și dimensiune intermediară între cele pentru vinul alb și cel roșu. Cupa este mai rotunjită decât cupa paharelor pentru vin alb, dar mai îngustă decât cupa paharelor pentru vin roșu. Capacitatea poate varia între 200-350 ml.

Vinul dulce , servit în general la desert, se poate savura din același tip de pahar pentru vin roze sau dintr-un pahar cu o cupă și o capacitate și mai mică.

Alege paharele de vin potrivite și impresionează-ți oaspeții cu o selecție premium de pe SensoDays

Un vin bun se dezvăluie pe deplin doar în paharul potrivit lui. SensoDays oferă o mulțime de pahare premium, de cea mai bună calitate, care pot satisface toate preferințele și pot bifa toate cerințele atunci când vine vorba despre alegerea paharului de vin potrivit.

În plus, în această perioadă, fiecare comandă de pahare premium de pe SensoDays îți aduce și un voucher cadou de 20% discount pentru achiziționarea celor mai bune vinuri de pe Unvinpezi.ro.

Prezent în peste 300.000 de case ale românilor cu cel puțin un produs, SensoDays devine astfel partenerul tău de încredere în alegerea celor mai potrivite pahare pentru cele mai reușite vinuri și nu numai. O mare varietate de pahare pentru diverse tipuri de băuturi se găsesc în showroom SensoDays Băneasa.

viewscnt
Afla mai multe despre
sensodays
pahare