Alexandrion Grup va importa votcă de la cel mai mare producător de băuturi spirtoase din Rusia

Alexandrion Grup va importa votcă de la cel mai mare producător de băuturi spirtoase din Rusia
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 3 dec 2015

În urma unui parteneriat încheiat de Alexandrion Grup, unul dintre jucătorii importanți pe piața locală a băuturilor spirtoase, cu Synergy Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din Rusia, brandurile importate vor ajunge pe două piețe cheie - România și Republica Moldova. Printre mărcile importate se numără și Beluga, una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Proprietarul Alexandrion Grup, Nawaf Salameh, spune că obiectivul companiei este să devină ”în viitorul apropiat” liderul pieței de profil. ”Credem că aceste produse vor reuși cu ușurință să se impună pe piața locală, o piață pe care încă mai sunt consumatori care caută calitatea și legitimitatea unor băuturi cu renume și tradiție”, a mai spus Nawaf Salameh.

Piața băuturilor spirtoase din România este estimată la 700 de milioane de euro, potrivit datelor Asociației Spirits Romania, care grupează cei mai mari jucători în domeniu. În ultimii doi ani, piața a fost în scădere, iar producătorii mizau pe o revenire a consumului în 2015. Pe această piață se ”luptă” atât producători cât și importatori, iar printre competitorii Alexandrion Grup se numără Prodal '94, Prodvinalco, Scandic Distilleries, Diageo, BDG Import și Pernod Ricard România.

Alexandrion Grup a avut anul trecut o cifră de afaceri de 105 milioane de lei (aproximativ 233,6 milioane de euro) și un profit de 6 milioane de lei (circa 1,35 milioane de euro). Compania este prezentă pe 12 piețe din Europa și Asia și deține o distilerie, amplasată în comuna Bucov din județul Prahova.

Synergy Group, fondat în 1998 de omul de afaceri Alexander Mechetin, care deține acum funcția de președinte al consiliului de administrație, este cel mai mare producător de băuturi spirtoase distilate din Rusia, cu o cotă de 9% din piața fiscalizată a băuturilor spirtoase și de 15% în ceea ce privește vânzările de votcă. Cifra de afaceri a companiei, prezentă în 50 de țări, trece de 650 milioane de euro pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion grup
bauturi spirtoase
synergy group