Alibaba a atras deja o cerere de câteva ori mai mare decât oferta de acțiuni în valoare de 13,4 miliarde de dolari pentru listarea la Hong Kong

Alibaba a atras deja o cerere de câteva ori mai mare decât oferta de acțiuni în valoare de 13,4 miliarde de dolari pentru listarea la Hong Kong
scris 16 nov 2019

Gigantul chinez al comerțului electronic Alibaba a atras deja o cerere de câteva ori mai mare decât oferta de acțiuni de 13,4 miliarde de dolari prin care grupul vrea să realizeze listarea secundară a grupului la Hong Kong, au declarat vineri surse apropiate situației, citate de Reuters.

Grupul intenționează să își listeze acțiunile la bursa din Hong Kong pe 26 noiembrie, sperând să atragă 13,4 miliarde de dolari, și a început promovarea ofertei către investitori din întreaga lume, scrie News.ro.

Sursele au spus că posibililor investitori li s-a spus că cererea ”are o calitate ridicată” și că ”primește în continuare o reacție foarte bună” față de tranzacție.

România, Ungaria și Slovacia, cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în octombrie CITEȘTE ȘI România, Ungaria și Slovacia, cea mai ridicată rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, în octombrie

Un purtător de cuvânt al Alibaba a refuzat să comenteze.

Prețul acțiunilor destinate investitorilor instituționali va fi stabilit pe 20 noiembrie, potrivit prospectului emisiunii depus la bursa din Hong Kong.

Investitorii de retail nu vor plăti mai mult de 188 de dolari HK pe acțiune.

Alibaba a marcat o premieră pentru bursa din Hong Kong prin faptul că listarea va fi complet automată, fără documentele tipărite, pentru a reflecta standardele sale de protejare a mediului.

Bancheri de investiții apropiați listării au declarat că decizie evită un posibil coșmar al publicității, cu investitorii stând la coadă la bănci pentru plasarea ordinelor de cumpărare a acțiunilor în mijlocul protestelor pro-democrație.

Patru mii de oameni au fost arestați la Hong Kong începând din luna iunie, iar economia regiunii a intrat în recesiune pentru prima oară în ultimii zece ani, din cauza protestelor care au perturbat afacerile și au seriat turiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba group
bursa hong kong