Altex pregătește noi magazine cu investiții de peste 27 milioane euro, dar avertizează: Atât amploarea recesiunii, cât și capacitatea de redresare depind de reacția și măsurile autorităților

Altex pregătește noi magazine cu investiții de peste 27 milioane euro, dar avertizează: Atât amploarea recesiunii, cât și capacitatea de redresare depind de reacția și măsurile autorităților
scris 11 mai 2020

Retailerul electro-IT Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie și unul dintre cei mai mari jucători de profil, pregătește deschiderea a cel puțin trei noi magazine, în Chiajna, Lugoj și Deva. Alte două noi proiecte sunt în faza de construcție, în Reșița și în Câmpina, lucrările fiind estimate a se  finaliza cel târziu în primul trimestru al anului 2021.

“Atât amploarea recesiunii, cât și capacitatea de redresare depind de reacția fermă și rapidă a autorităților, de măsurile pe care le vor lua cu privire la sprijinirea și finanțarea sectoarelor afectate, de limitare a creșterii șomajului și de stimulare a investițiilor private. Redresarea trebuie să fie una colectivă, prin acțiuni comune ale sectorului public și privat. Astfel, cele 27 de milioane de euro  vor fi alocate pentru extinderea rețelei de magazine Altex și a centrelor logistice, facilitând accesul consumatorilor români la produse și tehnologii de ultima oră la cele mai avantajoase prețuri”, spune Dan Ostahie, CEO Altex România.

Noul magazin Altex care va fi deschis în Chiajna, pe autostrada A1, km 11-12, implică o investiție totală de peste 5 milioane de euro și va fi inaugurat în luna septembrie.

Cu o investiție de 1,7 milioane de euro, cel de al doilea magazin AltexX va fi deschis tot toamna acestui an, în Lugoj, pe strada Timișorii, nr. 127-129.

Cel de al treilea magazin care își va întâmpina primii clienți la finalul anului 2020 este situat tot în vestul țării, în Deva, pe Calea Zarandului. Acesta va avea peste 3.000 de metri pătrați și presupune o investiție de circa 2 milioane de euro.

Valoarea investițională a celorlalte două magazine, pregătite pentru anul viitor, va fi de aproximativ 4,5 milioane de euro.

ULTIMA ORĂ Scutire de impozit pentru proprietarii de mall-uri. Condițiile stabilite de Guvern. Magazinele au reclamat că intră în faliment din cauza chiriilor cerute în continuare în mall-uri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Scutire de impozit pentru proprietarii de mall-uri. Condițiile stabilite de Guvern. Magazinele au reclamat că intră în faliment din cauza chiriilor cerute în continuare în mall-uri

Pe lângă investițiile alocate pentru dezvoltarea rețelei de magazine, Altex România a decis și extinderea Centrului Logisitic din Dragomirești cu peste 37.000 metri pătrați, valoarea estimată fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro.

Pandemia a adus modificări și la nivelul gestionării proceselor de flux de lucru și a accentuat nevoia tot mai mare de a integra noile tehnologii în strategiile de business.

În acest sens, Altex România se va concentra și pe proiecte de automatizare a activităților desfășurate în zona depozitelor, pe digitalizare (flexibilitate mai mare pentru angajații care lucrează de acasă via Office 365 și Microsoft Teams, etichete electronice în magazine) și mutarea activității în Cloud (introducere Machine Learning și utilizarea inteligenței artificiale). În total, compania va investi în tehnologie peste 2 milioane de euro.

Investiția totală este estimată la peste 27 de milioane de euro și va fi susținută preponderent din fonduri proprii, ca și din alte surse de finanțare pe care compania caută să le identifice în perioada imediat următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
altex
investitii
covid-19