Amazon va angaja 250.000 de lucrători în SUA pentru perioada cumpărăturilor de sărbători și va mări salariile

Amazon va angaja 250.000 de lucrători în SUA pentru perioada cumpărăturilor de sărbători și va mări salariile
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2023

Amazon va angaja 250.000 de lucrători în SUA pentru a ajuta la gestionarea cumpărăturilor de sărbători și va mări salariul mediu pe oră pentru angajații de la depozite și livrări, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De obicei, Amazon își mărește numărul de angajați în timpul sezonului de vârf al cumpărăturilor de sărbători, aducând un număr mare de lucrători temporari, astfel încât să poată ține mai bine pasul cu creșterea cererii, scrie News.ro.

EXCLUSIV Certion, grupul imobiliar al lui Cătălin Scripcaru, a cerut insolvența proiectului său Vogh Olimp, ca măsură de protecție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Certion, grupul imobiliar al lui Cătălin Scripcaru, a cerut insolvența proiectului său Vogh Olimp, ca măsură de protecție

Numărul de angajați din perioada sărbătorilor este semnificativ mai mare față de anii precedenți. Anul trecut, compania a spus că va aduce 150.000 de oameni pentru sărbători.

Angajările vor include lucrători cu normă întreagă, cu jumătate de normă și sezonieri, pentru depozite și livrări, a spus Amazon.

Salariile pe oră pentru aceste roluri vor varia între 17 dolari și 28 de dolari, iar compania oferă bonusuri de angajare în valoare de 1.000 de dolari până la 3.000 de dolari în unele locații.

Compania a spus că angajații din depozite și de livrare vor câștiga acum 20,50 dolari pe oră, în creștere de la 19 dolari pe oră.

FOTO & VIDEO VW a prezentat în premieră a treia generație Tiguan CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO VW a prezentat în premieră a treia generație Tiguan

În ultimii ani, Amazon a mărit treptat salariul mediu inițial pentru forța de muncă din prima linie, pe fondul tensiunilor în creștere.

Lucrătorii din depozite și livrare au luat măsuri pentru a se organiza în sindicate în mai multe unități ale Amazon, în timp ce parlamentarii și grupurile de advocacy au criticat tratamentul pe care compania îl oferă angajaților din prima linie.

Cu cea mai recentă creștere a salariilor, unele unități vor oferi angajaților până la 28 de dolari pe oră, a spus Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
angajari