AMRCR: Politicul va decide ce alimente se cumpără și de unde, consumatorul va trebui doar să plătească

AMRCR: Politicul va decide ce alimente se cumpără și de unde, consumatorul va trebui doar să plătească
scris 8 iun 2016

Noua formă a Legii 321 este în primul rând o lovitură dată consumatorului - care nu va mai putea decide ce cumpără pentru că totul va fi hotărât politic, iar  fermierilor locali riscă să fie excluși, tot pe criterii politice, din comerțul modern, susține Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), într-o poziție după adoptarea legii de către parlament.

Camera Deputaților, ca for decizional al Parlamentului, a aprobat miercuri proiectul de lege care îi obligă pe marii comercianți să asigure din producția locală 51% din oferta proprie de carne, legume, fructe, lapte, panificație, mierea și ouă. Proiectul fusese retrimis spre dezbatere la Comisia de agricultură, care nu i-a adus însă nicio modificare suplimentară.

”Este evident că  astăzi în Parlamentul României s-a votat împotriva marilor retaileri, fapt pe care îl considerăm complet nedrept și nejustificat. Credem că această lege nu va aduce nimic bun pentru nimeni, nici chiar pentru grupurile care ne-au arătat că în România poți ocoli concurența printr-o combinație politico-legislativă”, arată AMRCR.

Parlamentul a aprobat legea care obligă marile magazine să vândă 51% alimente locale CITEȘTE ȘI Parlamentul a aprobat legea care obligă marile magazine să vândă 51% alimente locale

Membri asociației se arată încrezători că factorii de decizie responsabili, care au preferat să rămână tăcuți acum, vor analiza situația și se vor implica pentru a împiedica efectele dezastruoase le va provoca în economia românească. Printre acestea AMRCR enumeră: creșterea prețurilor și nașterea unei spirale inflaționiste greu controlabile, reapariția practicilor centraliste abuziv-primitive, pierderi de locuri de muncă  și chiar o sub-aprovizionare comercială.

Noile reguli vor fi aplicate după 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial, dar pentru noul sistem de etichetare a cărnii trebuie obținut și acordul Comisiei Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
amrcr
aleimente
lege
parlament