ANPC va demara controale pe segmentul promoțiilor pentru a vedea dacă scumpirile de la raft sunt sau nu motivate

ANPC va demara controale pe segmentul promoțiilor pentru a vedea dacă scumpirile de la raft sunt sau nu motivate
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2017

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vor analiza, în perioada următoare, promoțiile comercianților pentru a vedea dacă scumpirile de la raft sunt sau nu motivate, a declarat, miercuri, președintele instituției, Bogdan Marcel Pandelică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În privința prețurilor, așteptăm poziția Consiliului Concurenței în raportul pe care îl vor întocmi. ANPC poate avea o poziție pe culoarul său de atribuții și competențe dacă a existat sau există o scumpire fără motivație pe promoțiile făcute în perioada următoare. Aici poate să fie o practică înșelătoare la adresa consumatorilor pentru că, practic, îl direcționează și influențează intenția de cumpărare. Vom urmări, așadar, în perioada următoare toate aceste promoții. Amenzile în aceste cazuri pot ajunge până la 100.000 de lei", a spus Pandelică, potrivit Agerpres.

EXCLUSIV Bugetul 2018: Guvernul continuă să nu acorde beneficii, limitează angajările pe sistemul 1 la 2 și obligă instituțiile să taie 10% din cheltuieli CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bugetul 2018: Guvernul continuă să nu acorde beneficii, limitează angajările pe sistemul 1 la 2 și obligă instituțiile să taie 10% din cheltuieli

În ceea ce privește subiectul dublului standard la alimente, oficialul ANPC a precizat că, în decembrie, va avea loc o discuție la nivel înalt cu oficiali ai Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
scumpiri