Grupul chinez WH a primit undă verde să preia, prin intermediul Smithfield, producătorii români de mezeluri Elit și Vericom

Grupul chinez WH a primit undă verde să preia, prin intermediul Smithfield, producătorii români de mezeluri Elit și Vericom
scris 29 nov 2017

Grupul chinez WH, care în 2013 a preluat gigantul american Smithfield Foods, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, a primit avizul Consiliului Concurenței pentru a cumpăra, prin intermediul Smithfield, producătorii români de mezeluri Elit și Vericom.

Smithfield România face parte din grupul Smithfield Foods din SUA, care, la rândul său, face parte din grupul WH Group din China. Acesta din urmă acționează ca o companie de tip holding pentru investiții, fiind implicat, în principal, în producția de porci, producția și comercializarea de carne proaspătă și msemi-procesată de porc.

Bravcod preia fermele Peneș Curcanul, cu un credit de peste 24 milioane euro de la CEC CITEȘTE ȘI Bravcod preia fermele Peneș Curcanul, cu un credit de peste 24 milioane euro de la CEC

În România, activitatea grupului Smithfield Foods cuprinde, în principal, creșterea de porci și comercializarea de porci vii, precum și producerea și comercializarea de carne proaspătă și semi-procesată de porc.

Elit și Vericom acționează, în principal, în domeniul producției și comercializării de preparate din carne și de carne semi – procesată, precum și în domeniul producției și comercializării de carne proaspată, respectiv al comercializării de carne congelată.

Împreună, Elit și Vericom operează 5 fabrici, 5 centre de distribuție în România și au aproximativ 12.000 de clienți, având în portofoliu branduri precum Veri, Premia, Promo, Pizzaro, Plin de Carne.

viewscnt
Afla mai multe despre
smithfield romania
consiliul concurentei
elit
vericom