Aproape 102 milioane de americani vor face cumpărături de Black Friday

Aproape 102 milioane de americani vor face cumpărături de Black Friday
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 nov 2016

Aproape 102 milioane de americani vor să profite de promoțiile retailerilor de Black Friday, eveniment ce urmează Zilei Recunoștinței și marchează de mai bine de opt decenii debutul sezonului de cumpărături de Crăciun în SUA, arată un sondaj realizat de Federația retailerilor americani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul total al celor care intenționează să facă cumpărături începând de joi și până duminică inclusiv, când se încheie cel mai aglomerat weekend din acest an pentru retaileri, este estimat la 137,4 milioane, reprezentând două treimi din populația adultă a celei mai mari economii din lume.

Americanii își vor împărți în mod egal timpul dedicat cumpărăturilor între mediul online și magazine, iar dacă bugetul alocat în acest weekend va fi similar celui din 2015, valoarea coșului mediu de cumpărături va fi de aproximativ 300 de dolari de persoană.

Black Friday: Valoarea comenzilor eMag a depășit 300 de mil. lei. S-au vândut 1.109.764 de produse și aproape 13 kg de aur CITEȘTE ȘI Black Friday: Valoarea comenzilor eMag a depășit 300 de mil. lei. S-au vândut 1.109.764 de produse și aproape 13 kg de aur

Potrivit sondajului, o cincime dintre americanii care vor face achiziții în acest weekend intenționează să cumpere produse chiar de Ziua Recunoștinței, însă Black Friday rămâne de departe ziua preferată pentru cumpărături. Federația retailerilor estimează că peste 101,67 milioane de consumatori vor face cumpărături vineri, în creștere de la 99,77 milioane anul trecut.

În România, evenimentul Black Friday s-a desfășurat, pentru majoritatea retailerilor, în perioada 18-20 noiembrie.

Sâmbătă, când este Ziua Micilor Afaceri, peste 64 milioane de americani sunt așteptați să facă achiziții de la firmele mici și mijlocii, în timp ce 24% (33,2 milioane) dintre consumatori au declarat că vor face cumpărături în ultima zi din acest weekend.

Datele Federației retailerilor nu se referă și la Cyber Monday, cel mai mare eveniment de cumpărături online din SUA. Anul trecut, vânzările de Cyber Monday au atins 2,4 miliarde de dolari, în creștere de la puțin peste 2 miliarde de dolari în 2014. Spre comparație, vânzările online de Black Friday s-au situat la 1,66 miliarde de dolari, în timp ce valoarea cumpărăturilor de Ziua Recunoștinței s-a ridicat la 1,09 miliarde de dolari.

Românii au efectuat 188.000 de tranzacții cu plata online cu ocazia evenimentului de Black Friday pentru produse în valoare totală de 113,3 milioane de lei, în creștere cu 67% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor procesatorului de plăți PayU România.

viewscnt
Afla mai multe despre
black friday
sua
cumparaturi
ziua recunostintei