Autoritățile din Peru au amendat McDonald's cu 230.000 de euro, după moartea a doi angajați

Autoritățile din Peru au amendat McDonald's cu 230.000 de euro, după moartea a doi angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2019

Autoritățile peruane au aplicat joi o amendă de 230.000 de dolari operatorului restaurantelor McDonald's în țară, după moartea a doi angajați care s-au electrocutat curățând un aparat de băuturi, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre infracțiunile descoperite, inspectorii peruani au informat că societatea nu îndeplinea "condițiile de securitate la locul de muncă", printre care restaurantul unde s-a produs accidentul mortal, scrie Agerpres.

Co-fondatorul Uber Travis Kalanick renunță la orice legătură cu compania pentru a se concentra pe servicii de livrare a mâncării CITEȘTE ȘI Co-fondatorul Uber Travis Kalanick renunță la orice legătură cu compania pentru a se concentra pe servicii de livrare a mâncării

Victimele, un tânăr și o tânără de 18 ani, lucrau de șase luni pe tura de noapte într-un restaurant al gigantului american de fast-food în vestul capitalei Lima.

La 15 decembrie, tânăra s-a electrocutat în timp ce spăla un aparat de băuturi. Colegul său, încercând să o salveze, s-a electrocutat și el.

Operatorul McDonald's în Peru, Arcos Dorados, a admis că un aparat de băuturi defect a provocat acest accident de muncă mortal.

Arcos Dorados a declarat două zile de doliu și închiderea tuturor restaurantelor din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's
peru
amenda