Bringo își extinde rețeaua națională

Bringo își extinde rețeaua națională
scris 11 iun 2020

Platforma Bringo, o aplicație IT prin intermediul căreia produsele diferitelor magazine pot fi comandate și primite de cumpărători direct acasă, preluată în 2017 de grupul francez de retail Carrefour, conform informațiilor anunțate atunci în premieră de Profit.ro, se extinde în cinci noi orașe.

Lista noilor orașe cuprinde Craiova, Arad, Vaslui, Mangalia și Bacău.

Proprietarul Zara bifează prima pierdere trimestrială din istorie și anticipează că se va muta mai mult în online CITEȘTE ȘI Proprietarul Zara bifează prima pierdere trimestrială din istorie și anticipează că se va muta mai mult în online

Printre magazinele partenere în aplicația Bringo se numără supermarket-uri precum Carrefour, farmaciile SensiBlu și Dr. Max, drogheria dm drogerie markt România, pet-shop-uri Animax, florării și mulți alții. 

Orașele în care activează sunt: București, Iași, Cluj, Constanța, Botoșani, Suceava, Piatra Neamț, Pitești, Brăila, Galați, Focșani, Buzău, Brașov, Drobeta Turnu Severin, Sibiu, Târgu Jiu, Timișoara, Ploiești, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Roman, Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Craiova, Arad, Vaslui, Mangalia, Bacău.

Recent, un pachet de acțiuni reprezentând 10% din capitalul social al platformei Bringo a fost transferat pentru 5,75 milioane de lei. La acest preț, prin extrapolare, Bringo Magazin SRL, care operează platforma, are o valoare de 57,5 milioane de lei (11,9 milioane de euro). Acțiunile au fost cumpărate de la Ascend Netsolutions de către Allib Rom, societate a grupului francez Carrefour, care a ajuns astfel la o cotă de 80%.

Platforma a fost lansată în toamna 2016 de către Beta Software Management (21% din titluri), firmă care a creat programul software pentru ca aplicația să poată funcționa pe smartphone și/sau tabletă și/sau computer, și Ascend Netsolutions (49%), care a mai creat aplicațiile Star Taxi (pentru comenzi taxi online) și Oliviera (pentru comenzi online de la diferite restaurante din București), ultima preluată de platforma Takeaway.com. Imediat după lansare, aplicația a intrat în Apple Store și Google Play.

Al treilea fondator al Bringo a fost Allib Rom SRL, administrată de Jean-Baptiste Dernoncourt, fost general manager al Carrefour România, cu 30% din acțiuni. În 2017, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro, Allib Rom a decis să cumpere întreaga participație a Beta Software și a ajuns să dețină 51% din Bringo, alături de Ascend Netsolution (cu 49%), Carrefour preluând astfel controlul asupra platformei. Ulterior, Allib Rom și-a majorat participatia la 70%, prin preluarea unui pachet de acțiuni de 19% cu 200.000 euro, conform unei decizii a acționarilor din iulie 2018, potrivit datelor termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bringo
carrefour