Bunuri contrafăcute de aproape 600 milioane euro, confiscate de vameșii UE

Bunuri contrafăcute de aproape 600 milioane euro, confiscate de vameșii UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 sep 2018

Autoritățile vamale europene au confiscat 31,4 de milioane de produse contrafăcute anul trecut, cu o valoare de piață de peste 580 milioane de euro, potrivit unui raport publicat de Comisia Europeană joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul produselor suspectate că ar fi fost contrafăcute a scăzut cu 24% comparativ cu anul 2016.

În România, vameșii au confiscat 3,035 milioane de bunuri contrafăcute anul trecut, în scădere cu 17% de la 3,66 milioane de produse în 2016.

Mărfuri contrafăcute, în valoare de aproape un milion de lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea CITEȘTE ȘI Mărfuri contrafăcute, în valoare de aproape un milion de lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

Produsele alimentare au reprezentat aproape o pătrime (24%) dintre bunurile contrafăcute oprite la granițele UE, urmate de jucării (11%), țigări (9%) și articole de îmbrăcăminte (7%).

China a rămas principala țară de origine a produselor contrafăcute, peste 73% din totalul bunurilor confiscate provenind din statul asiatic. În ceea ce privește hainele contrafăcute, peste jumătate (57%) au provenit din Turcia, în timp ce cele mai multe telefoane mobile și accesorii au fost importate din Hong Kong și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
produse contrafacute
autoritati vamale
contrafacere