Business Insider: Inteligența artificială poate crește profitabilitatea sectorului de retail și a celui engros cu aproape 60%, până în 2035

Business Insider: Inteligența artificială poate crește profitabilitatea sectorului de retail și a celui engros cu aproape 60%, până în 2035
scris 29 oct 2018

Inteligența artificială poate crește profitabilitatea sectorului de retail și a celui engros cu aproape 60%, până în 2035, atrăgând un val de interes și de investiții din partea companiilor, potrivit unei analize a Business Insider Intelligence.

Domeniile în care inteligența artificială are cel mai mare impact sunt personalizarea, căutările și chatbot-urile, scrie News.ro.

VIDEO Accident aviatic în Indonezia: un avion s-a prăbușit în ocean la câteva minute după decolare CITEȘTE ȘI VIDEO Accident aviatic în Indonezia: un avion s-a prăbușit în ocean la câteva minute după decolare

Potrivit analizei, cheltuielile retailerilor pentru inteligența artificială vor atinge 5 miliarde de dolari în 2022, față de 994 milioane de dolari în 2017.

Pentru 2018, sunt estimate investiții de 1,37 de milioane de dolari, care vor crește anul viitor la 1,9 miliarde de dolari.

Învățarea automată poate contribui la crearea unor interfețe online personalizate, care pot ajuta retailerii să ajungă rapid și eficient la utilizatorii de dispozitive mobile. Acest fapt este considerat esențial, în condițiile în care accesările platformelor retailerilor durează sub un minut.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
retail
engros