ANPC: Nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse care provin din China

ANPC: Nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse care provin din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2020

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) susține că nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul produselor care provin din China, precizând că durata de viață a acestui virus în afara corpului uman este de 24 de ore, iar transportul unui container până în țara noastră durează aproximativ o lună.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că președintele instituției, Eduardt Cozminschi, și Mihaela Irina Ionescu, secretar general, au participat la întâlnirea de lucru a comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, scrie News.ro.

Potrivit experților în domeniul medical, riscul de a contracta noul coronavirus prin intermediul mărfurilor și produselor având ca țară de origine China este unul extrem de mic.

EXCLUSIV Leroy Merlin și Lidl, primele nume vehiculate pentru ocuparea Helitube CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Leroy Merlin și Lidl, primele nume vehiculate pentru ocuparea Helitube

"În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viață a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port al unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 și 35 de zile. Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialiști, ANPC îi asigură pe consumatorii din România că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China”, se arată în comunicatul ANPC.

La începutul acestei săptămâni, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a solicitat Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud ca reprezentanți ai instituției să asiste la controlul efectuat asupra mărfurilor importate din China. De asemenea, CJPC cere sprijinul, atât Biroului Vamal, dar și Direcției de Sănătate Publică să împiedice punerea pe piață a produselor din China care intră în contact direct cu consumatorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
coronavirus
china