Cel mai bine finanțat startup sloven, intrat recent în România cu platforma de plăți cu criptomonede, ajunge la o rețea de 1.000 magazine

Cel mai bine finanțat startup sloven, intrat recent în România cu platforma de plăți cu criptomonede, ajunge la o rețea de 1.000 magazine
scris 3 mar 2020

Procesatorul sloven de plăți cu criptomonede Eligma, intrat recent în România cu platforma pentru comercianți GoCrypto, a ajuns la o rețea de peste 1.000 magazine partenere și vrea să se extindă pe 13 noi piețe până la finele anului, după ce a obținut o finanțare de 4 milioane de euro de la Bitcoin.com și fondul de investiții suedez Pangea Blockchain Fund.

Fondat în 2017 de antreprenorii Dejan Roljic, Matej Gregorcic și Joze Mermal, startup-ul sloven Eligma a lansat anul trecut sistemul de plăți GoCrypto, un upgrade la serviciul inițial Elipay, prin intermediul căruia comercianții pot accepta plăți în criptomonede, decontarea făcându-se în moneda națională.

Momentan, GoCrypto oferă suport doar pentru plățile cu propriul portofel electronic Elly și cu Bitcoin.com Wallet, furnizând servicii de intermediere și exchange pentru bitcoin, bitcoin cash, ether și propriul token GoC.

CORESPONDENȚĂ din Praga - CONFIRMARE: Startup-ul ceh Twisto intră în România de la jumătatea anului cu aplicația de plată și cardul de credit CITEȘTE ȘI CORESPONDENȚĂ din Praga - CONFIRMARE: Startup-ul ceh Twisto intră în România de la jumătatea anului cu aplicația de plată și cardul de credit

GoCrypto a fost lansat în România în decembrie 2019, după ce anterior a intrat pe piețele din Bulgaria, Croația, Cehia, Elveția, Marea Britanie, Portugalia, Slovacia și Ungaria.

Platforma s-a extins rapid în ultimul an, ajungând la o rețea de 1.024 de magazine în 10 țări la finele lunii februarie, de la mai puțin de 250 de magazine în ianuarie 2019.

Lista noilor parteneri include un magazin Burger King din Ljiubliana, devenit, în decembrie, primul magazin Burger King din lume care acceptă plăți cu monede virtuale, rețeaua de brutării slovenă Žito, barul BrewDog din Budapesta, precum și un operator de feriboturi din Elveția.

Recent, Eligma a devenit cel mai bine finanțat startup din Slovenia, după ce a atras o investiție de 4 milioane de euro de la Bitcoin.com și fondul elvețian de investiții Pangea Blockchain Fund.

Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea serviciilor GoCrypto pe 13 noi piețe până la finele acestui an, dar și pentru lansarea de noi produse, inclusiv pe zona de hardware, compania lucrând în prezent la un terminal POS ce va permite comercianților atât să accepte plăți cu criptomonede, cât și să vândă sau să cumpere monede virtuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
eligma
gocrypto
platforma plati criptomonede
criptomonede comercianti
plati bitcoin magazine
plati monede virtuale