Cel mai mare producător de băuturi spirtoase și vinuri spumante din România caută locația potrivită în Japonia pentru a produce whisky single malt japonez

Cel mai mare producător de băuturi spirtoase și vinuri spumante din România caută locația potrivită în Japonia pentru a produce whisky single malt japonez
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2024

Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase și vinuri spumante din România, a organizat o vizită de prospecție în Japonia pentru a identifica locații potrivite construcției unei distilerii care va produce whisky single malt japonez. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Nawaf Salameh, președintele fondator Alexandrion Group, a vizitat 15 locații cu potențial, situate în zece orașe diferite din patru prefecturi japoneze.

Reacția IKEA la acuzațiile de distrugere a pădurilor din România CITEȘTE ȘI Reacția IKEA la acuzațiile de distrugere a pădurilor din România

Au fost inspectate zone din în nordul insulei Hokkaido, în apropiere de locul unde Masataka Taketsuru (Massan), considerat părintele whisky-ului japonez, construia o distilerie cu aproape nouă decenii în urmă, în regiunea nord-estică Tohoku. Myiagi, care găzduiește și cea de-a doua distilerie a lui Massan, și la Muntele Fuji, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Japoniei.

În luna octombrie din 2023, compania a anunțat că va deschide o firmă de distribuție și explorează trei rute pentru a produce băuturi spirtoase în Japonia.

Amazon și-a spionat rivalii CITEȘTE ȘI Amazon și-a spionat rivalii

Recent, Alexandrion Group, l-a numit pe Selcuk Senkaya în funcția de Group Chief Operating Officer (COO).

Alexandrion Group a semnat recent un parteneriat cu Casa Aceves, un producător de tequila din Jalisco, principala zonă din Mexic în care este fabricată tequila, pentru a produce și distribui tequila la nivel global. 

Alexandrion Group și Casa Aceves vor deschide filiale prin intermediul cărora acest proiect comun va fi coordonat și implementat, iar Alexandrion Group va distribui produsele la nivel global prin intermediul rețelei sale de hub-uri de business localizate în diferite țări.

DECIZIE Restaurantele, barurile și cantinele, obligate în România să ofere gratuit apă clienților CITEȘTE ȘI DECIZIE Restaurantele, barurile și cantinele, obligate în România să ofere gratuit apă clienților

Alexandrion Group a dezvoltat o rețea de magazine Alexandrion Experience. Rețeaua include magazine în România, Grecia, Cipru și Brazilia și este în expansiune globală.

Grupul își extinde portofoliul de băuturi spirtoase și vinuri cu categorii noi: rom, tequila și vermut și va lansa branduri noi de whisky single malt, votcă și gin. Produsele vor fi distribuite atât în Romania, cât și la nivel internațional, prin intermediul hub-urilor de business globale pe care Alexandrion Group le are în SUA (America de Sud și de Nord și Brazilia), MEAA (Orientul Mijlociu, Golful Persic, Africa și India), Asia (Japonia si Singapore) și Europa (România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Germania, Cehia și Marea Britanie).

O serie de cutremure a pus în alertă Turcia CITEȘTE ȘI O serie de cutremure a pus în alertă Turcia

În luna august 2023, Alexandrion Group a încheiat parteneriatul de distribuție, de lungă durată, cu William Grant & Sons (WGS), invocând incompatibilități cu WGS în ceea ce privește strategiile pentru piața locală și piețele regionale.

Înființat în 1994, Alexandrion Group are două unități de producție în România, în Rădăuți, județul Suceava, și Ploiești, județul Prahova, precum și birouri și filiale în Cipru, Brazilia, Grecia și SUA.

În 2022, Alexandrion Group achiziționat integral acțiunile Cavaway Ltd, o companie cu sediul ȋn Larnaca, Cipru, și operațiuni ȋn aceeași industrie.

În luna martie 2022, Nawaf Salameh și-a adus în afacere doi dintre cei trei fii, pe Antonio Salameh și Roberto Salameh, în posturi de vicepreședinte, odată cu mesajul că acest business va rămâne ȋntotdeauna ȋn familie, iar generațiile viitoare nu vor putea ȋnstrăina nicio parte din afacerea de familie.

PROFIT NEWS TV - Directorul General UNSAR vine la Maratonul de Educație Financiară - Ediția a IV-a CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Directorul General UNSAR vine la Maratonul de Educație Financiară - Ediția a IV-a

Cum a anunțat Profit.ro, compania pregătește una dintre cele mai mari investiții străine din Grecia, o distilerie în Kavala, investiție care, numai în prima fază, ar trebui să atingă 35 de milioane de euro.

În 2018, grupul Alexandrion a primit avizul din partea autorităților americane pentru a construi prima sa distilerie din SUA, în orașul Carmel din statul New York, în cadrul unui proiect cu o investiție inițială de peste 40 de milioane de dolari. Distileria este programată să fie deschisă la finalul anului viitor, investiția finală putând atinge 120-130 milioane dolari.

În România, grupul a cumpărat, în 2017, și hotelul New Montana din Sinaia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion group
japonia