CEL.ro intră pe piața asigurărilor RCA

CEL.ro intră pe piața asigurărilor RCA
scris 28 mar 2017

CEL.ro, magazinul online gestionat de compania Corsar Online, având la vânzare produse IT, electrocasnice, parfumuri sau jucării, a anunțat marți că, din această lună, intră pe piața asigurărilor obligatorii auto RCA, magazinul online integrând o platformă de calcul și emitere a asigurărilor RCA, care compară în timp real ofertele tuturor companiilor de asigurări.

Șoferii pot astfel să compare și să selecteze ofertele puse la dispoziție de asigurători, iar achiziția unei polițe RCA se face printr-o comandă online. Asigurarea este trimisă în format electronic pe adresa de email a clientului și ulterior este livrată gratuit, în termen de 24 de ore, prin firmele de curierat.

”În primele luni de la lansarea acestui serviciu, magazinul online și-a propus să vândă 600 RCA-uri, urmând ca în urmatoarele șase luni să ajungă la 5.000 de polițe încheiate”, se arată într-un comunicat al CEL.ro.

Oficialii CEL.ro se asteaptă totodată ca o mare parte din polițele RCA să fie cumpărate de pe dispozitivele mobile. Directorul general al companiei, Tiberiu Pop, spune că ponderea traficului până în acest moment de pe dispozitivele mobile a crescut cu 4,5% față de ultimele luni ale anului precedent.

CEL.ro a înregistrat în anul 2016 vânzări de 53 milioane euro și are peste 1,5 milioane de comenzi procesate până în prezent.

92% dintre oamenii de afaceri care au trecut printr-un eșec se retrag din antreprenoriat CITEȘTE ȘI 92% dintre oamenii de afaceri care au trecut printr-un eșec se retrag din antreprenoriat

Piața RCA era estimată în anul 2016 la aproximativ 1 miliard de euro și are cea mai mare pondere în piața asigurărilor din România. Polițele de tip RCA constituie mai mult de jumătate, aproximativ 54% din totalul pieței asigurărilor.

În prezent, specialiștii din domeniu estimează că valoarea vânzărilor online de asigurări RCA se situează în jurul procentului de 5%.

Piața RCA a fost zguduită de scandaluri după declanșarea falimentului în cazul Astra și Carpatica. În prezent, pe această piață activează zece jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Țiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama, Uniqa și ultimii doi intrați, Euro Insurance DAC și DallBogg, scrie News.ro.

Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto RCA a atins anul trecut un total de 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), cu 29% mai mult decât în anul anterior, în contextul creșterii primei medii, iar liderul pieței a devenit Euroins, potrivit datelor ASF.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cel.ro
rca