CHEP și Mainfreight, investiție de 600.000 euro în modernizarea depozitului din Ploiești

CHEP și Mainfreight, investiție de 600.000 euro în modernizarea depozitului din Ploiești
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2017

CHEP, furnizor global de servicii de închiriere de paleți și alte echipamente, în colaborare cu compania de logistică și transport Mainfreight România, a investit 600.000 euro în modernizarea Service Center-ului din depozitul Mainfreight din Ploiești, cu o linie semi-automată de recondiționare a paleților, pentru a susține pe termen lung dezvoltarea activității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Extinderea si automatizarea a Service Center-ului are drept impact creșterea productivității cu aproape 70% (până la 600 de paleți recondiționați/ oră), scăderea consumului anual de scândură cu circa 125m3 și îmbunătățirea mediului de lucru pentru operatorii tehnici.

Furnizorul logistic CHEP a înregistrat o cifră de afaceri de 53,7 milioane lei din închirierea paleților reutilizabili, pentru anul financiar încheiat la 30 iunie 2017, în creștere cu 35% față de anul precedent, când veniturile s-au cifrat la 39,9 milioane RON. CHEP România depășește pentru al treilea an consecutiv creșterea anuală medie estimată de 20% până în anul 2020, pe fondul modernizării și eficientizării din piața de Supply Chain și a dezvoltării comerțului modern.

Patronat: 60% dintre restaurantele, barurile și cafenele din România intră în faliment în primele 9 luni, majoritatea dispar în 5 ani. Nu mai putem face lucrurile după ureche! CITEȘTE ȘI Patronat: 60% dintre restaurantele, barurile și cafenele din România intră în faliment în primele 9 luni, majoritatea dispar în 5 ani. Nu mai putem face lucrurile după ureche!

Volumul de paleți închiriați a crescut cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe parcursul anului, furnizorul logistic a livrat peste 3.000.0000 de paleți albaștri, ceea ce reprezintă peste 15% din fluxurile anuale din piața de FMCG autohtonă. Cel mai mare volum se înregistrează, în continuare, în sectorul de produse de curățenie și îngrijire personală (700.000 de fluxuri anuale de paleți), urmat de sectoarele de băuturi (662.000) și de ulei vegetal (375.000).

Parteneriatul cu Mainfreight România a început în anul 2012 și include servicii de colectare din piață, recondiționare, stocare și livrare a paleților către companiile producătoare și de distribuție din rețeaua CHEP.

CHEP derulează operațiuni logistice pe piața de FMCG din regiunea de est a țării prin intermediul depozitului din Ploiești și deservește companiile din regiunea de vest prin depozitul amplasat în Timișoara.

CHEP România este subsidiara liderului mondial în soluții logistice de închiriere a paleților și a altor echipamente pentru sectoarele de bunuri de larg consum, produse proaspete, băuturi și retail. La nivel global, furnizorul deservește mai mult de 60 de țări, acoperind peste 500.000 de puncte de distribuție  cu o echipă de 12.500 de angajați, care gestionează livrarea a 300 de milioane de paleți și containere.

Mainfreight Romania este astăzi unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de transport si logistică. Susținută de o puternică rețea de distribuție la nivel internațional, compania oferă soluții integrate de depozitare, transport și distribuție, specifice fiecărui client în parte. Mainfreight România operează depozite în Ploiești și Cluj-Napoca, precum și în Bacău și Constanța cu ajutorul partenerilor săi, reușind să acopere integral teritoriul național. În prezent, compania are 240 de angajați și este în continuă dezvoltare.

La nivel global, Grupul Mainfreight are 240 de filiale in Asia, Australia, Europa și Statele Unite, peste 7000 de angajați și o cifră anuală de afaceri de peste 1 miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
chep
mainfreight
depozit