China s-a angajat să cumpere ”o cantitate substanțială” de produse americane

China s-a angajat să cumpere ”o cantitate substanțială” de produse americane
scris 10 ian 2019

China s-a angajat să cumpere ”o cantitate substanțială” de bunuri și servicii americane, în domeniul agricol, al energiei și al industriei prelucrătoare, a anunțat miercuri biroul Reprezentantului pentru Comerț al Statelor Unite (USTR), după încheierea negocierilor de la Beijing, transmite Reuters.

Într-un comunicat care oferă puține detalii, USTR a anunțat că cele două părți ”au discutat modalități prin care să se ajungă la relații comerciale corecte, reciproce și echilibrate între cele două țări”, scrie News.ro.

FOTO Nereguli găsite de ANPC la patru magazine Mega Image, printre care promoții expirate, traduceri incomplete și informații înșelătoare UPDATE Precizările reprezentanților companiei CITEȘTE ȘI FOTO Nereguli găsite de ANPC la patru magazine Mega Image, printre care promoții expirate, traduceri incomplete și informații înșelătoare UPDATE Precizările reprezentanților companiei

Oficialii americani și chinezi au mai discutat probleme legate de protejarea drepturilor de proprietate intelectuală și necesitatea ca un eventual acord care va rezolva disputa comercială între cele mai mari economii ale lumii ”să permită implementarea totală, supusă verificărilor în curs și punerea efectivă în aplicare”.

Întâlnirile din această săptămână au fost primele negocieri față în față de la armistițiul de 90 de zile convenit în decembrie de președintele Donald Trump și președintele Xi Jinping, în războiul comercial care a agitat piețele financiare.

Dacă nu se va ajunge la un acord până pe 2 martie, Trump a spus că va majora tarifele cu 25%, de la 10%, pentru importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, într-o perioadă în care creșterea economiei chineze încetinește semnificativ. Beijingul a reacționat deja cu tarife proprii aplicate unor produse americane.

Companiile din ambele țări resimt impactul acestor tarife. Apple a agitat piețele globale, săptămâna trecută, prin reducerea estimărilor de vânzări, citând cererea slabă din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
produse americane