CLB publică topul celor mai vândute cărți în anul 2017. Ce au citit românii anul trecut și care au fost cele mai căutate cărti pentru perfecționare

CLB publică topul celor mai vândute cărți în anul 2017. Ce au citit românii anul trecut și care au fost cele mai căutate cărti pentru perfecționare
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2018

Compania de Librării București (CLB), rețeaua cu cel mai mare număr de librării din București - 45, a publicat topul celor mai vândute titluri de carte în anul 2017, precum și topul celor mai căutate manuale și auxiliare școlare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele mai solicitate manuale și auxiliare școlare pentru anul de studiu 2017 – 2018 au fost cele destinate învățământului gimnazial, mai exact manualele de Limba Română pentru clasele a VI - VIII, urmate de seria Mate 2000 - Consolidare (clasele V-VIII) destinată consolidării noțiunilor prevăzute de programa școlară prin exersarea unui număr mai mare și mai divers de exerciții și probleme, precum și aprofundării unor noțiuni  suplimentare. Pe locul trei al clasamentului s-a aflat Manualul de Limba Franceză pentru clasa a VI-a.

Tot la categoria învățământ, secțiunea bibliografie școlară, cele mai vândute tituri în 2017 au fost “Baltagul”, “Hanul Ancuței”, “Maytrei”, “Romanul adolescentului miop” și “Enigma Otiliei”, însumând peste 2600 de exemplare vândute.

“Dumbrava Minunată” conduce topul cărților pentru copii, cu cele mai multe exemplare vândute la această categorie, urmată de “Marea Carte de Colorat”, pentru categoriile de vârstă 3-6 ani și de “Povestiri istorice.”

Premierul nipon amintește românilor că pot intra în Japonia fără viză. Regula, aplicată din 2009, mai este valabilă până la finalul anului CITEȘTE ȘI Premierul nipon amintește românilor că pot intra în Japonia fără viză. Regula, aplicată din 2009, mai este valabilă până la finalul anului

La categoria beletristică, literatură română, în topul vânzărilor conduce detașat romanul “Preludiu” al autoarei Ileana Vulpescu, lansat anul trecut la librăria Mihail Sadoveanu aparținând rețelei CLB. Pe locul doi s-a aflat romanul “Insomnii”, lansat de Irina Binder în anul 2016, urmat de “Să fii roman!” – romanul lui Dan Puric, lansat pe 28 februarie 2017 la sediul central al Companiei de Librării București.

Tot la categoria beletristică, de această dată literatură universală, cele mai vândute cărți în 2017 au fost titluri lansate în partea a doua a anului trecut, bestseller-uri internaționale așteptate cu nerăbdare de cititori. Astfel, “Origini” - cel mai recent roman a lui Dan Brown, s-a vândul în peste 900 de buc în doar 3 luni, urmat de “Casa de lângă Lac” – al scriitoarei australiene Kate Morton.

În topul achizițiilor de biografii s-a remarct “Invențiile mele - Autobiografia lui Nikola Tesla”, “Regina Maria - Puterea amintirii”, precum și “Tot ea... Becoming Meryl Streep”, prima biografie solid documentată a celei considerată „Doamna de fier” a actoriei, nominalizată la nouăsprezece Oscaruri.

De asemenea, în topul celor mai vândute cărți în 2017 s-a aflat și “Intrebari și teste 2017, categoria B. Pentru obținerea permisului de conducere auto” însoțită de un CD interactiv cu teste.

S.C. "Compania de Librării București" S.A. este cea mai extinsă rețea de librării din Bucuresti,  având 45 de librării, cu o tradiție de 68 de ani de activitate.

Gama de produse este formată din carte, articole de papetarie, rechizite școlare, jocuri, jucării și articole pentru copii, birotică, tipizate și imprimate fiscale, precum și o varietate de produse cadou exclusiviste.

În prezent, Compania de Librării București are în portofoliul activ peste 52.000 de articole care sunt comercializate online, precum și în rețeaua de librării.

viewscnt
Afla mai multe despre
librarie
compania de librarii
cele mai vandute carti