Co-fondatorul Uber Travis Kalanick renunță la orice legătură cu compania pentru a se concentra pe servicii de livrare a mâncării

Co-fondatorul Uber Travis Kalanick renunță la orice legătură cu compania pentru a se concentra pe servicii de livrare a mâncării
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2019

Co-fondatorul Uber Travis Kalanick a demisionat din consiliul de administrație și și-a vândut toate acțiunile la compania de ride-sharing, pentru a se concentra pe înființarea unor ”bucătării fantomă” pentru servicii de livrare a mâncării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kalanick,  care a contribuit la fondarea Uber în 2009 și a deținut la un moment dat controlul aproape complet asupra acesteia, a demisionat în 2017 din funcția de director general, la presiunea investitorilor, în urma mai multor scandaluri, scrie News.ro.

El se va retrage din consiliul de administrație al Uber la sfârșitul acestui an, a anunțat marți compania.

EXCLUSIV FOTO Recuperatorii lansează prin SMS ofertă de Crăciun: plătește jumătate până de Revelion! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Recuperatorii lansează prin SMS ofertă de Crăciun: plătește jumătate până de Revelion!

Stilul belicos al lui Kalanick a transformat Uber în cea mai mare companie de servicii de transport din lume și a revoluționat industria taximetriei, reprezentând o provocare pentru reglementările în domeniul transporturilor.

”Foarte puțini antreprenori au construit ceva atât de profund cum a făcut Travis Kalanick cu Uber”, a afirmat directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, într-un comunicat, lăudând ”viziunea și tenacitatea” acestuia.

Kalanick a fost acuzat însă pentru o serie de scandaluri și plângeri legate de stilul său de conducere. Acestea au avut ca rezultat o revoltă a acționarilor, care l-au înlăturat de la conducerea companiei.

Kalanick a afirmat într-un comunicat că Uber fiind acum o companie publică, a dorit să se concentreze pe proiectele sale actuale de afaceri și filantropice.

În prezent, Kalanick lucrează la un startup cu obiectivul de a construi bucătării profesioanale mari și a le închiria pentru restaurante. ”Bucătăriile fantomă” vor pregăti mâncare pentru a fi livrată, fără costul angajării chelnerilor și a spațiilor pentru restaurante.

Compania, cunoscută sub numele de “CloudKitchens” a atras până în prezent fonduri în valoare de 400 de milioane de dolari de la investitori, potrivit Crunchbase.

Un purtător de cuvânt a declarat luni că Travis Kalanick și-a vândut întreaga participație la Uber, în valoare de peste 3 miliarde de dolari, documentele finale urmând să fie depuse la autoritățile de reglementare joi, după Crăciun.

Acțiunile Uber au scăzut cu peste 30% după listarea la bursă din luna mai, investitorii devenind sceptici în privința modelului de afaceri al companiei și a capacității acesteia de a deveni profitabilă.

Analiștii firmei Wedbush au salutat marți plecarea lui Kalanick, afirmând că rămânerea lui în consiliul de administrație ar fi reprezentat o distragere.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
travis kalanick
livrare mancare