Coca Cola HBC cumpără producătorul sârb de dulciuri Bambi, într-o tranzacție de peste un sfert de miliard de euro

Coca Cola HBC cumpără producătorul sârb de dulciuri Bambi, într-o tranzacție de  peste un sfert de miliard de euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 feb 2019

Coca‑Cola HBC, al doilea mare îmbuteliator al Coca-Cola la nivel mondial, a ajuns la un acord pentru achiziția producătorului sârb de dulciuri Bambi a.d. de la fondul privat de investiții Mid Europa Partners, într-o tranzacție evaluată la 260 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bambi, companie înființată în 1967, este unul dintre principalii jucători pe piața dulciurilor din Serbia și Balcanii de Vest, având în portofoliu mărci precum Plazma, cel mai popular brand de biscuiți în Serbia, Bambi, Wellness, Zlatni Pek și Josh.

Compania a obținut venituri de aproximativ 80 milioane de euro în 2018 - din care peste două treimi pe piața locală și restul pe piețele din Balcanii de Vest - și o marjă operațională (EBIT) aproape triplă comparativ cu cea a Coca-Cola HBC, potrivit îmbuteliatorului de băuturi răcoritoare.

EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie

Tranzacția va fi finalizată în a doua parte a acestui an, cu condiția obținerii aprobărilor de la autoritățile de reglementare.

Mid Europa Partners a cumpărat Bambi în 2015 de la Danube Foods Group, într-o tranzacție prin care a preluat și companiile sârbe Imlek și Knjaz Miloš, lidere pe segmentele lactatelor și apelor minerale în regiune.

Recent, fondul de investiții a finalizat achiziția Urgent Cargus, al doilea mare jucător pe piața românească de curierat, operațiune prin care și-a mărit portofoliul local la trei companii.

Coca-Cola HBC a raportat vânzări în creștere cu 9% în România anul trecut, până la aproape 193 milioane de navete, susținute de creșteri pe toate segmentele. Compania este lider pe piața locală de băuturi răcoritoare și al doilea jucător din industria bunurilor de larg consum (FMCG).

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola hbc
bambi
dulciuri
biscuiti plazma
serbia
achizitie
balcanii de vest