Comerțul en gros a accelerat în martie, cu un avans de 11,3%

Comerțul en gros a accelerat în martie, cu un avans de 11,3%
scris 15 mai 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a avansat în a treia lună a acestui an cu 11,3% față de martie 2016, ritm acdelerat semnificativ față de lunile precedente, creșterea fiind susținută de mai multe segmente, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Cumulat, în primul trimestru, cifra de afaceri din comerțul en gros a crescut cu 6,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro.

Cea mai mare creștere s-a înregistrat, în martie, pe segmentul de comerț cu ridicata specializat al altor produse (+23,2%) și în comerțul en gros nespecializat (+16,4%).

De asemenea, în comerțul en gros al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului s-a înregistrat în martie un avans de 13,1% față de aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor INS.

Comercianții, obligați să afișeze public un plan de reducere a risipei alimentare CITEȘTE ȘI Comercianții, obligați să afișeze public un plan de reducere a risipei alimentare

Față de luna anterioară, comerțul en gros a crescut în martie 2017 cu 30%, pe serie brută, și cu 4,6% în cifre ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și variațiile sezoniere.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete.

Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

În 2016, comerțul en gros a înregistrat un avans de 7,7% față de anul precedent, după o creștere de 4,1% în 2015. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert en gros
ins