Comerțul en gros a crescut în februarie cu 0,6%, ritm încetinit față de anul trecut

Comerțul en gros a crescut în februarie cu 0,6%, ritm încetinit față de anul trecut
scris 13 apr 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a avansat în a doua lună a acestui an cu 0,6% față de februarie 2016, ritm încetinit față de cel înregistrat anul trecut, creșterea fiind susținută în special de comerțul cu ridicata nespecializat, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Cea mai mare creștere s-a înregistrat, în februarie, în comerțul cu ridicata nespecializat (+7,9%) și în cel cu ridicata specializat al altor produse (+6%), scrie News.ro.

De asemenea, a crescut comerțul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului, sector în care s-a înregistrat un avans cu 5,3% față de aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor INS.

Față de luna anterioară, comerțul en gros a crescut în februarie 2017 cu 12,8%, pe serie brută, dar a scăzut cu 0,1% în cifre ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și variațiile sezoniere.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete.

British American Tobacco preia mai multe mărci de țigări de la producătorul bulgar Bulgartabac pentru peste 100 de milioane de euro CITEȘTE ȘI British American Tobacco preia mai multe mărci de țigări de la producătorul bulgar Bulgartabac pentru peste 100 de milioane de euro

Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

În 2016, comerțul en gros a înregistrat un avans de 7,7% față de anul precedent, după o creștere de 4,1% în 2015. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert en gros
ins