Conflict cu sindicate la Amazon pentru coronavirus

Conflict cu sindicate la Amazon pentru coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2020

Depozitele Amazon din Franța, închise săptămâna trecută în urma unei hotărâri judecătorești care impune companiei să limiteze livrările la produse esențiale din cauza riscurilor legate de coronavirus, vor rămâne închise cel puțin 22 aprilie, din cauza neînțelegerilor cu sindicatele legate de condițiile sanitare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul de comerț electronic din Seattle a a ajuns în centrul atenției pe ambele maluri ale Atlanticului, fiind îngrijorări cu privire la riscurile de contagiune în timpul manipulării și livrării mărfurilor.

Sindicate și oficiali aleși din SUA au cerut Amazon să închidă depozitele, în timp ce reprezentanții lucrătorilor din Franța au reclamat compania în instanță, spunând că protocoalele sale de sănătate nu sunt suficient de bune.

FOTO Protecția Consumatorului a închis temporar alte două piețe din București CITEȘTE ȘI FOTO Protecția Consumatorului a închis temporar alte două piețe din București

Un tribunal francez a ordonat săptămâna trecută Amazon să-și restrângă livrările la produse esențiale, cum ar fi alimente și consumabile medicale, în timp ce efectuează verificări de siguranță minuțioase. Însă Amazon a mers mai departe și a suspendat activitatea la șase depozite unde prelucrează și împachetează colete.

Amazon a spus că definiția bunurilor esențiale nu este clară, că nu ar putea risca să fie amendată și a depus un recurs în instanță,  programat pe 21 aprilie.

”Așteptăm cu interes ca apelul nostru să fie ascultat”, a spus compania, adăugând că angajații depozitelor ar trebui să rămână acasă până cel puțin pe 22 aprilie. Amazon anunțase anterior că închiderile se vor aplica cel puțin până pe 20 aprilie.

Compania americană a încurajat cumpărătorii să continue comenzile și a publicat reclame în ziarele franceze, afirmând că furnizorii care folosesc site-ul Amazon pentru a-și expune produsele, dar care au rețele proprii de logistică, vor putea continua livrările.

GALERIE FOTO Din nou aglomerație și control în Piața Obor din București CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Din nou aglomerație și control în Piața Obor din București

În plus, compania a declarat că va încerca să reducă la minimum întreruperile, folosind alte depozite din Europa pentru a respecta comenzile, deși unii cumpărători au spus că au fost deja avertizați despre întârzieri de până la patru săptămâni pentru a-și primi mărfurile.

Franța este practic blocată pentru a conține sub control epidemia de coronavirus și majoritatea magazinelor, cu excepția supermarketurilor, sunt închise.

Conflictul de la Amazon vine în momentul în care guvernul francez încearcă să stabilească reglementări clare, prin care companiile să ia măsuri sanitare clare, dar care să evite blocarea totală a activităților economice.

Amazon afirmă că regulile sale sanitare sunt corecte și că a oferit angajaților măști de protecție și posibiltiatea de a respecta distanțarea socială.

Sindicatele susțin că distanțarea socială este greu de respectat în depozitele aglomerate și dorește ca Amazon să reducă numărul de produse pe care le livrează în timpul crizei.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
sindicate
virus