Cora declanșează concedieri. Ce se întâmplă în România

Cora declanșează concedieri. Ce se întâmplă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

Retailerul Cora, din grupul franco-belgian Louis Delhaize, va renunța la 1 din 8 angajați, în condițiile în care compania mai operează încă șapte magazine în Belgia care înregistrează pierderi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia de a renunța la cei 253 de angajați din Belgia după ce grupul a renunțat la rețelele Smatch și Match.

Grupul Colruyt a achiziționat 57 de magazine, Carrefour, Delhaize și Intermarché cumpărând la rândul lor câteva locații, arată Revista Progresiv.

FOTO Flip.ro pregătește extinderea portofoliului, analizând și posibilitatea de a intra pe o altă piață CITEȘTE ȘI FOTO Flip.ro pregătește extinderea portofoliului, analizând și posibilitatea de a intra pe o altă piață

Contracția Louis Delhaize continuă. Anul trecut, subsidiara din Luxembourg a fost vândută către E.Leclerc (incluzâna două hipermarketuri Cora), în timp ce businessurile din Franța și România au fost achiziționate de Carrefour. Cora a renunțat și la operațiunile din Ungaria.

În România, hipermarketurile și magazinele de proximitate cora, recent achiziționate de retailerul francez Carrefour, au intrat într-un proces, treptat, de rebranding, care urmează să fie finalizat la sfârșitul anului. Anterior a fost anunțat că, în acest interval, cele 10 hipermarketuri achiziționate de la cora vor rămâne deschise, pe cât posibil, pe parcursul procesului, iar cele 9 magazine de proximitate vor fi închise o perioadă scurtă.

Carrefour a obținut recent aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea hipermarketurilor Cora, tranzacția fiind finalizată.

Acum, grupul austriac Supernova, care are în proprietate mai multe hipermarketuri operate anterior de cora, a început modernizarea centrului comercial din Pitești, urmând să continue să modernizeze infrastructura și la celelalte centre comerciale Supernova din România, unde Carrefour preia fostele hipermarketuri Cora - din București (Pantelimon, Lujerului, Alexandriei), Constanța, Bacău și Drobeta Turnu Severin.

China extinde plantarea de soia și porumb modificate genetic CITEȘTE ȘI China extinde plantarea de soia și porumb modificate genetic

Cum a anunțat anterior Profit.ro, șase dintre hipermarketurile în care funcționează Cora au fost cumpărate în 2021 de grupul Supernova, într-o tranzacție imobiliară de tip sale & lease back (vânzare & închiriere), care a prevăzut achiziționarea dreptului de proprietate asupra „pereților” centrelor comerciale în cadrul cărora operează hipermaketurile Cora în sistem de chiriaș-ancoră.

Atunci s-au vândut unitățile Cora Alexandriei, Cora Lujerului și Cora Pantelimon din București, Cora Bacău, Cora Brătianu din Constanța și Cora Drobeta Turnu Severin, precum și galeriile comerciale adiacente.

În 2022, Supernova a anunțat că investește până la 40 de milioane de euro în modernizarea centrelor comerciale Cora cumpărate și că va finaliza lucrările până la sfârșitul anului 2023. În primăvara anului trecut, Frank Albert, proprietarul grupului austriac, a transmis pentru Profit.ro Supernova este încă în proces de modernizare a acestora la un cost ce va depăși 50 de milioane de euro.

Cora declanșează concedieri. Ce se întâmplă în România

În paralel, echipa Carrefour România crește cu peste 2.000 de angajați, care au asigurat activitatea Cora în România.

EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă

Tranzacția presupune creșterea portofoliului Carrefour la peste 430 de magazine în țară la momentul semnării

Cora declanșează concedieri. Ce se întâmplă în România

Retailerul francez a semnat, în aprilie, preluarea activităților Cora din România de la grupul belgian Louiz Delhaize, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine de proximitate Cora Urban, precum și aproximativ 2.400 de angajați.

Cora declanșează concedieri. Ce se întâmplă în România

Cora declanșează concedieri. Ce se întâmplă în România

FOTO Jumbo deschide astăzi magazinul 17 din România CITEȘTE ȘI FOTO Jumbo deschide astăzi magazinul 17 din România

Consiliul Concurenței a preluat, în august, atribuțiile de analiză a tranzacției de la Comisia Europeană.

Carrefour operează o rețea de circa 12.000 de magazine în Europa, din care aproape jumătate în Franța, fiind cel mai mare retailer din sectorul alimentar de pe continent și al doilea din lume, cu 14.719 de magazine în total la finele lunii septembrie.

În România, grupul francez deține 413 magazine, din care 44 hipermarketuri, 190 supermarketuri și 151 de magazine de proximitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
vanzari carrefour romania
achizitie cora
preluare cora carrefour