Divizia italiană a Uber Technologies, investigată pentru exploatarea curierilor care livrează mâncare

Divizia italiană a Uber Technologies, investigată pentru exploatarea curierilor care livrează mâncare
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2020

Magistrații italieni au plasat divizia din Italia a Uber Technologies sub administrare specială, în cadrul unei investigații referitoare la posibila exploatare a curierilor care livrează mâncare, au declarat trei persoane apropiate situației, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uber Italia afirmă că a pus platforma Uber Eats la dispoziția restaurantelor și curierilor cu respectarea în totalitate a legilor și că a condamnat orice formă de intermediere ilegală.

”Participăm activ la dezbaterea legată de reglementările despre care considerăm că vor oferi sectorului de livrare a mâncării securitatea legislativă pentru a prospera în italia”, a arătat Uber Italia într-un comunicat trimis pe email.

Accesul pe plajele concesionate se va face cu rezervare, telefonică sau online. Șezlongurile trebuie dezinfectate înainte de a fi folosite de noi clienți CITEȘTE ȘI Accesul pe plajele concesionate se va face cu rezervare, telefonică sau online. Șezlongurile trebuie dezinfectate înainte de a fi folosite de noi clienți

Sursele au spus că magistrații analizează un caz referitor la aproximativ 1.000 de curieri care ar fi fost plătiți cu 3 euro pe oră pentru a livra mâncare.

Potrivit surselor, Uber Eats ar fi plătit sume mult mai mari unor două companii de recrutare care s-au ocupat de gestionarea curierilor, majoritatea lor recrutați de centrele de primire a migranților.

Una dintre companii și patru persoane sunt investigate la rândul lor, au arătat sursele.

Uber Italia își poate continua operațiunile sub administrare specială.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber eats
uber technologies
curieri livrare mancare comenzi online