EXCLUSIV Tranzacție: Altex, unul dintre cei mai mari retaileri locali, a cumpărat teren lângă București și dezvoltă un nou hub logistic, investiție de peste 37 milioane euro

EXCLUSIV Tranzacție: Altex, unul dintre cei mai mari retaileri locali, a cumpărat teren lângă București și dezvoltă un nou hub logistic, investiție de peste 37 milioane euro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 oct 2018

Altex, unul dintre cei mai mari retaileri de pe piața locală, cel mai mare retailer offline, a cumpărat un teren de circa 15 hectare lângă București, în comuna Dragomirești Vale, pe care va dezvolta un nou centru logistic, investiția totală urmând să depășească 37 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Noul hub logistic va fi alcătuit din două clădiri principale de depozitare, cu o suprafață totală de aproximativ 90.000 metri pătrați, și platforme logistice externe de 46.000 metri pătrați.

Prima etapă a proiectului va fi finanțată în proporție de 80% de către EximBank și urmează să fie finalizată în primul trimestru al anului viitor, iar a doua etapă a proiectului va fi dezvoltată pe parcursul anului viitor și necesită o investiție de 15 milioane de euro pentru care Altex caută finanțare.

Tranzacție - A cedat în fața insolvenței: După 2 ani de discuții, Adrian Vintilă și-a cedat supermarketurile din Constanța către Mega Image, în fața căruia a rezistat mai mulți ani CITEȘTE ȘI Tranzacție - A cedat în fața insolvenței: După 2 ani de discuții, Adrian Vintilă și-a cedat supermarketurile din Constanța către Mega Image, în fața căruia a rezistat mai mulți ani

Terenul a fost cumpărat cu aproximativ 5,5 milioane de euro.

UPDATE ora 9.37 Informația a fost confirmată printr-un comunicat în care este anunțat că proiectarea și construirea urmează să fie realizate de GSE România, subsidiara grupului francez GSE, prezentă în România din 2005 și având anterior proiecte de construcție de facilități pentru Renault-Dacia, Phoenix Geodis, Plexus, MGI Coutier, Point Park Properties.

La începutul anului trecut, Altex a semnat un contract de închiriere pentru un depozit de 15.000 de metri pătrați în parcul logistic din apropiere de București, P3 Bucharest. Prin acel acord, Altex și-a dublat suprafața hub-ului logistic.

Noul centru logistic va cumula activitatea care astăzi se desfășoară în 4 depozite, oferind astfel disponibilitate mai bună pentru o gamă variată de produse și servicii de livrare mai rapidă clienților Altex, investiția urmând să reducă și costurile operaționale.

Surpriză: Compania de distribuție a Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, intră direct în faliment CITEȘTE ȘI Surpriză: Compania de distribuție a Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, intră direct în faliment

”EximBank își respectă angajamentul ferm asumat de susținere a mediului de afaceri și, prin încheierea acestui nou acord cu una dintre cele mai importante companii antreprenoriale românești, jucător de top pe piața pe care activează, continuă să-și consolideze poziția de partener de afaceri preferat de elita business-ului. Suntem convinși că acordul cu Altex reprezintă doar o primă etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Și asta pentru că preocuparea noastră rămâne aceea de a construi o relație solidă cu mediul de afaceri prin susținerea firmelor care vor să consolideze modele de afaceri sustenabile”, spune Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Noul centru logistic dezvoltat de Altex este proiectat pentru a găzdui toate tipurile de produse, de la electrocasnice mari până la componente IT și accesorii, peste 200 de angajați urmând să lucreze în 3.500 de metri pătrați de birouri și zone administrative.

Planurile eMAG în 2018: noi servicii de livrare în țară, deschiderea unui depozit, furnizarea de publicitate online. Investițiile depășesc 120 milioane euro CITEȘTE ȘI Planurile eMAG în 2018: noi servicii de livrare în țară, deschiderea unui depozit, furnizarea de publicitate online. Investițiile depășesc 120 milioane euro

Altex România, cu circa 4.000 de angajați, este cel mai mare retailer offline, cu afaceri de 3,28 miliarde de lei în 2017, comparativ cu 2,74 miliarde de lei în anul precedent.

Profitul net a urcat la 48,66 milioane de lei, de la 39,74 milioane de lei în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
altex
marketplace
platforma
intermedieri