Fermierii suedezi de la Lantmännen, care produc chifle McDonald’s, semnează o infuzie masivă de capital, pregătind cea mai mare investiție a lor din România, anunțată de Profit.ro. "Luxul de a mânca prost nu și-l permite nimeni.”

Fermierii suedezi de la Lantmännen, care produc chifle McDonald’s, semnează o infuzie masivă de capital, pregătind cea mai mare investiție a lor din România, anunțată de Profit.ro. "Luxul de a mânca prost nu și-l permite nimeni.”
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 31 ian 2024

Cooperativa agricolă suedeză Lantmännen, care produce în România chifle pentru McDonald’s și care a lansat, în 2022, cea mai mare investiție a grupului, lângă București, și-a alimentat compania de pe piața locală cu încă 50 milioane lei, prin aport în numerar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma operațiunii, capitalul social a urcat la 62 milioane lei.

În toamnă, Profit.ro a anunțat că Lantmännen împrumută 90 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru realizarea proiectului. După cum a relatat Profit.ro, compania de panificație Lantmännen Unibake, deținută de cooperativa suedeză, a început în România cea mai mare investiție greenfield realizată până acum la nivel de grup.

Proiectul, în valoare de 90 de milioane de euro, va consta într-o brutărie cu trei noi linii de producție, care urmează să fie deschise succesiv pe platforma din orașul Pantelimon, de lângă București, și presupune crearea a peste 300 de noi locuri de muncă.

DECIZIE Guvernul a extins LISTA alimentelor cu preț redus și a stabilit limită de adaos la unele alimente de import neprocesate CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul a extins LISTA alimentelor cu preț redus și a stabilit limită de adaos la unele alimente de import neprocesate

“Odată finalizată, unitatea va fi una dintre cele mai mari brutării din cadrul Lantmännen Unibake. Aceasta va debloca potențialul de export al produselor de panificație în România, unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din Europa, și va sprijini modernizarea sectorului de panificație din țară”, arată BERD.

Profit.ro a anunțat, anterior, că Lantmännen Unibake a solicitat ajutor de stat pentru proiect, în sumă de 126,5 milioane de lei.

“Cu cât sunt mai educați, cu atât oamenii își vor dori produse care să aducă ceva în plus pentru organismul lor. Cu atât mai mult cu cât vremurile sunt grele și nu-și permit nici să meargă la medic, nici să facă altceva. Putem renunța la lucruri de lux, dar luxul de a mânca prost și să-ți fie rău nu și-l permite nimeni”, spunea Viorel Ognean, managing director Lantmännen Unibake.

Lantmännen Unibake produce în România chifle pentru McDonald’s și alți jucători din industria HoReCa. Un alt canal de vânzare este retailul – toate marile lanțuri internaționale prezente în România cumpără produsele Unibake și le revând fie sub marcă proprie fie sub brandul producătorului.

De asemenea, o parte din producție este livrată pe piețe externe, pondere care poate crește, o dată cu dezvoltarea noilor linii de producție, la 25-30%.

Prima linie de producție va dubla vânzările realizate în prezent, de 25 de milioane de euro, planul fiind ca la finalizarea proiectului rulajul anual să ajungă la 100 de milioane de euro.

Dezastrul imobiliar Signa aduce o nouă victimă: Al doilea cel mai mare magazin universal din Europa, devenit și simbol turistic CITEȘTE ȘI Dezastrul imobiliar Signa aduce o nouă victimă: Al doilea cel mai mare magazin universal din Europa, devenit și simbol turistic

Cele trei noi linii de producție vor fi instalate într-o clădire nouă și presupun angajarea a peste 300 de oameni, suplimentar față de cei 130 de salariați actuali.

Lantmännen Unibake operează 36 de brutării în întreaga lume, având o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro, 6.000 de angajați în peste 20 țări și brand-uri precum Hatting, Schulstad, Schulstad Bakery Solutions, Schulstad Royal Danish Pastry și Bonjour.

Grupul Lantmännen, din care face parte, este o cooperativă agricolă, lider în nordul Europei în agricultură, utilaje, bioenergie și produse alimentare. Compania este deținută de 18.000 de fermieri suedezi, are 10.000 de angajați și operațiuni în peste 20 de țări. Cifra de afaceri anuală a grupului Lantmännen este de 4,8 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
lantmannen romania
lantmannen unibake
fabrica pantelimon unibake
brutarie pantelimon
investitie