Fiica lui Bruce Lee a dat în judecată un cunoscut lanț de restaurante pentru că a folosit fără permisiune imaginea actorului

Fiica lui Bruce Lee a dat în judecată un cunoscut lanț de restaurante pentru că a folosit fără permisiune imaginea actorului
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2019

Fiica lui Bruce Lee a dat în judecată un cunoscut lanț de restaurante din China pentru că a folosit fără permisiune imaginea actorului, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bruce Lee Enterprises, condusă de Shannon Lee, susține că Real Kungfu (Zhen Gongfu) a folosit imaginea tatălui ei în logo fără a avea permisiunea, scrie News.ro.

Compania dorește ca lanțul de restaurante fast food să înlăture imediat imaginea și cere, după cum scrie presa, daune de 30 de milioane de dolari.

VIDEO Un avion al companiei Bek Air a pierdut altitudine în timpul decolării și s-a lovit de o clădire. Mai mulți morți și răniți CITEȘTE ȘI VIDEO Un avion al companiei Bek Air a pierdut altitudine în timpul decolării și s-a lovit de o clădire. Mai mulți morți și răniți

Real Kungfu susține că folosirea logo-ului cu imaginea unui bărbat cu părul închis la culoare a fost aprobată de autoritățile locale.

Logo-ul este folosit de 15 ani, a mai scris lanțul de restaurante pe contul Weibo.

„Suntem nedumeriți că după atâția ani suntem dați în judecată acum și studiem cazul în pregătirea unui răspuns”.

Lanțul de restaurante, cu sediul în Guangzhou, a fost fondat în 1990 și are aproximativ 600 de localuri în China.

Bruce Lee Enterprises gestionează licențele privind imaginea starului decedat în 1973.

Anul acesta, fiica lui Bruce Lee a solicitat Administrației Naționale de Film din China să ceară schimbarea modului în care este portretizat tatăl ei în filmul „Once Upon a Time... in Hollywood” al lui Quentin Tarantino. Cineastul american nu a răspuns acuzației că l-a ironizat pe Lee.

Filmul, programat să fie lansat în China pe 25 octombrie, trebuia să fie reeditat, ca toate producțiile străine, la cererea cenzorilor. Tarantino, care are drepturile totale asupra producției Sony, a refuzat acest lucru, astfel că lungmetrajul nu a mai fost lansat în această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bruce lee
real kungfu