Fostul șef al producătorului de ciocolată Barry Callebaut, numit director general al Danone

Fostul șef al producătorului de ciocolată Barry Callebaut, numit director general al Danone
scris 18 mai 2021

Consiliul de Administrație al Danone a anunțat că l-a numit pe Antoine de Saint-Affrique în funcția de director general, începând din 15 septembrie 2021, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Saint-Affrique anunțase în 22 aprilie că va demisiona la finalul lunii august din funcția de director general al producătorului elvețian de ciocolată Barry Callebaut, ceea ce a alimentat speculațiile că este favorit pentru a deveni noul șef al Danone, scrie Agerpres.

DOCUMENT Dacia, cădere puternică în pandemie CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dacia, cădere puternică în pandemie

În martie, Emmanuel Faber a fost demis din funcția de președinte director general al Danone din cauza divergențelor cu acționarii, care solicitau îmbunătățirea guvernanței și a rezultatelor financiare.

Cel mai mare producător mondial de iaurt a anunțat anul trecut că va scoate la vânzare activități cu o valoare de 500 de milioane de euro, iar structura managerială va migra spre una concentrată mai mult pe geografie decât pe grupe de produse.

Amazon angajează 75.000 de persoane, plătite mai bine și cu bonus. Anterior a recrutat o armată de angajați care să apere compania de criticile din online. Nume de cod - „Veritas” CITEȘTE ȘI Amazon angajează 75.000 de persoane, plătite mai bine și cu bonus. Anterior a recrutat o armată de angajați care să apere compania de criticile din online. Nume de cod - „Veritas”

Conducerea grupului francez a avut dificultăți în a relansa Danone, pe fondul competiției de pe piața din Europa, dar și din cauza creșterii prețurilor la lapte și a apariției unor noi competitori, precum Chobani în SUA. În 2020, compania a pierdut un sfert din valoarea de piață.

Grupul Danone a demarat investiția în România în 1996, prin achiziția fostei unități Miorița Fundeni. Începând din 2013, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia și țările Adriatice, servind o piață potențială de peste 60 de milioane de consumatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
danone
antoine de saint-affrique