Proprietari de baruri din Capitală: De câte ori arde o clădire undeva, ISU vine în control în Centrul Vechi. După incendiul de la Notre Dame ne așteptăm la un val de controale

Proprietari de baruri din Capitală: De câte ori arde o clădire undeva, ISU vine în control în Centrul Vechi. După incendiul de la Notre Dame ne așteptăm la un val de controale
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 21 apr 2019

Proprietarii de baruri din Centrul Istoric al Capitalei susțin că de fiecare dată când ia foc o clădire undeva în țară, reprezentanți ai ISU, dar și ai altor instituții de stat vin să le verifice pub-urile, și fac asta seara, când sunt pline cu clienți. Ei se tem că după incendiul de la Notre Dame, un nou val de controale va bloca activitatea în Centrul Vechi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Mai mulți proprietari de baruri, care au dorit să nu fie citați cu numele de teama unor controale și amenzi suplimentare, s-au plâns că în ultimele luni au pierderi în fiecare weekend din cauza controalelor făcute de diverse organe ale statului în Centrul Vechi. "Vine, cel puțin o dată pe săptămână, o ditamai delegația în control, formată din angajați de la ISU, ANAF, Forțele de Muncă etc., și mai lipsesc doar cei de la îmbălsămări și de la Administrația Cimitirelor. Tot timpul ajung seara și în special în weekend, după ora 20-21, când la noi e plin de lume, însoțiți de poliție și, uneori, de <<țestoasele ninja>>, de teamă să nu-i atace clienții și proprietarii de baruri. Controlează actele și se plimbă printre mese, dar e suficient cât să sperie toți clienții, cărora nu le place să bea cu poliția cercetând în jur", relatează pentru Profit.ro acționarul a două baruri din Centru.

El spune că, dacă aceste controale sunt la ora 22, când barurile sunt cele mai pline, pierderile generate în acea seară sunt de 20-30.000 de lei. "Toți îți cer să scrii în registrul unic de control și vor toate actele la 10-12 noaptea. Unul nu vine în control luni sau marți la prânz", a mai spus proprietarul.

5 to go a deschis în Centrul Vechi cea mai mare cafenea a grupului CITEȘTE ȘI 5 to go a deschis în Centrul Vechi cea mai mare cafenea a grupului

Un alt administrator de puburi susține că, dacă într-o zi ia foc o covrigărie din Giurgiu, ISU controlează imediat în acea seară sau în următoarea toate barurile și cluburile din Centrul Istoric al Capitalei. "Mă suprinde că încă nu avem control de la ISU pe tema Notre Dame, deși mă aștept la un val de verificări din acest motiv. Deja mi-am anunțat angajații să pregătească un dosar cu toate actele fiecărui bar, pe care să-l numească ND, de la Notre Dame", adaugă, ironic, acesta.

Un al treilea proprietar de pub spune la rândul lui că niciun client nu mai rămâne să bea și să mănânce atunci când printre mese umblă diverși funcționari și polițiști. "Au toți Netflix acasă și au văzut o grămadă de filme, așa că atunci când intră în cârciumă, îi zic barmanului: <<Stai! Nu pune mâna pe casa de marcat!>>, deși noi nu plătim impozit pe încasări, ci forfetar, pe numărul de locuri. Dar <<organul>> vrea să demonstreze că stă la pândă și e vigilent!", arată și acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrul vechi
cluburi
controale
isu
notre dame