FOTO Nouă obligație pentru firme, dacă sunt prinse cu nereguli de Protecția Consumatorului

FOTO Nouă obligație pentru firme, dacă sunt prinse cu nereguli de Protecția Consumatorului
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 26 sep 2019

Comercianții și furnizorii de servicii în cazul cărora Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a luat măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor, fabricaţiei sau comercializării produselor vor fi obligați ca, la intrare, să afișeze o plachetă cu măsurile dispuse de inspectorii ANPC. Obligația este valabilă și în cazul site-urilor online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura urmează a fi introdusă printr-un ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Potrivit actului pregătit, din practica de control a ANPC a reieșit că mulţi operatori economici nu informează consumatorii în mod corect, complet și precis asupra produselor și serviciilor oferite, putând duce astfel în eroare consumatorii.

Adoptare în primă etapă: Tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate semnificativ CITEȘTE ȘI Adoptare în primă etapă: Tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate semnificativ

Prin urmare, firmele împotriva cărora au fost încheiate documente de control pentru încălcarea drepturilor consumatorilor cu privire la viața și sănătatea și securitatea acestora și prin care au fost dispuse măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor, fabricaţiei, comercializării produselor sau a utilizării acestora la prestarea serviciilor, vor fi obligate ca, pe ușa de acces la intrarea în locația unde își desfășoară activitatea sau la punctul de lucru, să afișeze o plachetă cu măsurile dispuse, conform modelului de mai jos.

FOTO Nouă obligație pentru firme, dacă sunt prinse cu nereguli de Protecția Consumatorului

Din referatul de aprobare al ordinului reiese că afișarea măsurilor dispuse de ANPC va fi obligatorie și pentru pagina de website a operatorului economic.  

FOTO Plata cu cardul la piață CITEȘTE ȘI FOTO Plata cu cardul la piață

Obligația de afișare a plachetei va rămâne în vigoare până când inspectorii ANPC constată remedierea deficiențelor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
protectia
consumatori
anpc
pacheta
afisare
masuri
supendare. retragere
firme
obligatie