FOTO Un restaurant din Costinești a fost închis temporar de ANPC

FOTO Un restaurant din Costinești a fost închis temporar de ANPC
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2023

Un restaurant din Costinești a fost închis temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, iar echipele de control au găsit, printre altele, produse alimentare expirate, mizerie, pește și fructe de mare congelate care nu aveau elemente din care să rezulte proveniența, data producției și cea a expirării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ANPC a anunțat că a făcut un control la restaurantul Pofta Pescarului din Costinești, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ LISTA alimentelor la care vor fi tăiate temporar prețurile. Cu cât va fi redus adaosul CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ LISTA alimentelor la care vor fi tăiate temporar prețurile. Cu cât va fi redus adaosul

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au găsit mai multe probleme. Astfel, în zona barului este utilizat un recipient pentru depozitarea deșeurilor menajere fără capac de protecție; un agregat frigorific avea acumulări masive de gheață și impurități (neigienizat); un congelator în care se depozita înghețată avea insecte moarte la interior; în zona blocului alimentar au fost găsite agregate frigorifice cu chedere deteriorate și neigienizate (prezentau acumulări de impurități, resturi alimentare și mucegai).

FOTO Un restaurant din Costinești a fost închis temporar de ANPC


De asemenea, aragazul era neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse, hotele erau neigienizate, cu acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului.

Alte nereguli constatate de echipele de control au fost: utilizarea de vase pentru gătit și ustensile cu grad avansat de uzură și neigienizate; camerele de frig unde erau depozitate materii prime și preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulări de impurități), pereții cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat; lipsa graficului de monitorizare a temperaturii; recipiente de depozitare a deșeurilor menajere fără capace de protecție.

Totodată, ANPC a mai descoperit produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; produse alimentare aflate în afara datei limită de consum.

FOTO Un restaurant din Costinești a fost închis temporar de ANPC


De asemenea, a fost găsit un container în care erau depozitate  produse congelate (pește, fructe de mare) fără a deține elemente de identificare din care să rezulte proveniența,  denumirea produsului, data producției și data limită de consum.

În urma acestor nereguli, restaurantul a fost amendat cu 20.000 de lei și închis temporar până la remedierea deficiențelor. De asemenea, va fi făcută propunere de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult șase luni.

FOTO Un restaurant din Costinești a fost închis temporar de ANPC

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
costinești
restaurant