Greii comerțului electronic din China se întrec în restaurante robotizate

Greii comerțului electronic din China se întrec în restaurante robotizate
scris 11 iul 2018

Cea mai mare companie de comerț electronic din China, Alibaba, a lansat un restaurant în care roboții iau comanda și aduc mâncarea, iar principalul său rival vrea să deschidă 1.000 de restaurante complet automatizate.

Alibaba a deschis un restaurant în Shanghai unde roboții preiau comenzile și aduc mâncarea la mese, scrie News.ro.

În restaurantul numit Reobot.He, clienții își aleg singuri fructele de mare dorite dintr-un bazin care le ține proaspete și le depozitează într-un compartiment din care un sistem automatizat le trimite le bucătărie.

Philip Morris va renunța, în timp, la producția de țigări clasice. În România are branduri precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims, L&M, Chesterfield CITEȘTE ȘI Philip Morris va renunța, în timp, la producția de țigări clasice. În România are branduri precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims, L&M, Chesterfield

După ce sunt gătite (de oameni), mâncărurile sunt livrate într-o caserola transparentă folosind un sistem de benzi de transport care înconjoară toate mesele din restaurant.

În noul restaurant sarcinile oamenilor angajați constau în întâmpinarea clienților și gătitul.

În același timp, numărul doi din China și principalul rival al celor de la Alibaba, JD.com, a anunțat că va lansa în luna august un restaurant complet automatizat care ocupă de 400 de metri pătrați.

Clienții pot comanda și plăti de pe telefon oricare din cele 40 de feluri de mâncare din meniu, iar roboții nu doar că aduc mâncarea, dar o și gătesc.

Până în 2020, JD.com are în plan lansarea a 1.000 de restaurante bazate în totalitate pe roboți. O parte dintre viitoarele restaurante vor fi gestionate direct de JD.com, în timp ce altele vor funcționa pe sistem de franciză.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
comert electronic
restaurante