Grupul chinez AliExpress, acuzat că ar fi stabilit condiții incorecte pentru clienții din Uniunea Europeană

Grupul chinez AliExpress, acuzat că ar fi stabilit condiții incorecte pentru clienții din Uniunea Europeană
scris 20 mai 2019

Organismele consumatorilor din Belgia, Franța, Italia, Olanda, Portugalia și Spania au cerut agențiilor lor de protecție a consumatorilor să ia măsuri împotriva platformei de cumpărături online al grupului chinez pentru că ar fi stabilit condiții incorecte pentru clienții din UE, transmite Reuters.

Plângerile împotriva platformei AliExpress deținute de Alibaba vin după ce anul acesta agenția de protecție a consumatorilor din Luxemburg a cerut rezolvarea problemei la nivel european, scrie Agerpres.

Controale și avertismente pentru alimente ”de casă”, ”tradiționale” și ”țărănești”: Produsele industriale - pasibile să fie retrase de la raft CITEȘTE ȘI Controale și avertismente pentru alimente ”de casă”, ”tradiționale” și ”țărănești”: Produsele industriale - pasibile să fie retrase de la raft

Organismele consumatorilor cer ca AliExpress, care vinde bunuride la retailerii din China și concurează cu retailerul online american Amazon, să respecte reglementările UE în domeniul protecției consumatorilor.

Organismele consumatorilor din Belgia, Franța, Italia, Olanda, Portugalia și Spania sunt îngrijorate de o clauză cuprinsă în condițiile de vânzare ale AliExpress prin care disputele dintre cumpărător și vânzător sunt deferite unui tribunal de arbitraj din Hong Kong.

Reglementările UE prevăd dreptul consumatorilor din blocul comunitar de a intenta un proces în propriile lor țări.

Un alt motiv de îngrijorare este că bunurile de la AliExpress nu pot fi returnate fără nicio justificare în termen de 14 zile.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aliexpress