IKEA taie prețurile, inclusiv în România

IKEA taie prețurile, inclusiv în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2024

Grupul suedez IKEA, cel mai mare retailer de mobilier din lume, intenționează să-și extindă reducerea prețurilor pe toate piețele sale la nivel global, după creșterile decise în 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

„O facem pe toate piețele în care operam. Acesta este momentul pentru companii precum IKEA să investească în prețuri mai degrabă decât în rentabilitate”, spune Tolga Öncü, șeful departamentului de retail la Inkga Group, cel mai mare proprietar al magazinelor IKEA, conform CNBC.

Hugo Boss s-a prăbușit la bursă. Merge spre cea mai neagră zi începând din 2016 CITEȘTE ȘI Hugo Boss s-a prăbușit la bursă. Merge spre cea mai neagră zi începând din 2016

Pentru România, compania a anunțat luna trecută că va reduce prețurile pentru 4.794 de produse, cu o scădere medie de 11.8%. De asemenea, unora dintre cele mai accesibile articole din prezent li se va aplica, pe termen lung, o reducere de preț de până la 30%, iar cele mai căutate familii de produse, cum ar fi BESTÅ și PAX, au un preț cu 15% mai mic.

Pe parcursul anului fiscal 2024 (1 septembrie 2023 – 31 august 2024), compania va aloca 47 de milioane de euro pentru a absorbi costurile și a asigura prețuri cât mai mici. Investiția va acoperi toate gamele de produse, astfel încât 46% dintre toate articolele vor avea un preț mai mic, pe termen lung.

Tesla pregătește concedieri CITEȘTE ȘI Tesla pregătește concedieri

Obiectivul companiei este de a ajunge, pe termen lung, la nivelurile prețurilor de dinaintea pandemiei, ajustate în funcție de inflație. Reducerea prețurilor este prioritară pentru IKEA, iar pe viitor compania își propune să continue reducerea prețurilor.

Compania a anunțat că va reduce prețurile celor mai populare produse din fiecare piață unde operează în regiune (România, Croația, Serbia și Slovenia). Multe dintre familiile de produse de top - BESTÅ, KALLAX, MALM, FRIHETEN, PAX, POÄNG - au acum un preț mai mic, iar în următoarele luni sunt așteptate reduceri pentru întreaga gamă, cu accent pe soluțiile de depozitare.

În anul fiscal 2023, IKEA Europa de Sud-Est a majorat de mai multe ori salariile angajaților, ceea ce a dus la o creștere medie a veniturilor angajaților din România cu 12,4%. Această tendință a continuat și în noul an financiar, astfel că în ianuarie 2024, salariile angajaților au fost majorate din nou, în medie, cu 7,4%.

De asemenea, compania a investit 6,3 milioane de euro la nivel de regiune pentru plata bonusurilor și va aloca încă 1,1 milioane de euro brut în luna martie a acestui an pentru contribuțiile la programul de loialitate al Grupului Ingka pentru pensie privată Tack!.

Ikea  a deschis, în vara lui 2023, cel de-al treilea său magazin din România, la Timișoara și pregătește construcția unui nou magazin, la Iași.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
preturi
mobila